Real Madrid nije kupio samo brazilskog supertalenta nego i znanstvenu anomaliju

Foto: Profimedia

REAL MADRID nije baš poznat po svojoj tvornici talenata, akademiji kakvu ima najveći rival Barcelona, ali koga briga kad može jednostavno kupiti najbolje mlade igrače prije bilo koga drugoga.

Dok je Florentino Perez napravio izuzetan posao u predstavljanju Reala kao ekskluzivnog doma za najveće nogometne superzvijezde, klub je razvio osjećaj za pronalaženje talenata iz cijelog svijeta i kockanje s njima u nadi da će postati velikani, piše Planet Football.

Ne uspije svaki od njih, kad klub dovodi igrače u tako ranim fazama karijere, jasno je da će se ponekad opeći, ali s obećavajućim Brazilcima Real gotovo svaki put pogodi. Brazilci i Real Madrid idu zajedno kao kruh i maslac.

Kad vidite kako Endrick prkosi zakonima fizike u dresu Palmeirasa i postiže golove koji će vam otopiti mozak, to može biti samo dobra stvar - i užasna za sve Realove protivnike u nadolazećim godinama.

Pokazao Europi što je čeka u preokretu nakon 0:3

Tinejdžer koji treba doći u Europu 2024. izgleda kao da je već došao do vrhunca onoga što može postići u Brazilu i to je užitak za gledanje. Endrick je dosegnuo onaj trenutak kad igrač zna da postaje izuzetan i shvaća da nitko to ne može promijeniti.

Postaje potpuno jasno da je Realova tinejdžerska senzacija više nego spremna za novi izazov u Europi iduće godine, ponajviše zato što na terenu ismijava svakog braniča koji ga pokuša zaustaviti u Južnoj Americi.

Slično kao Gareth Bale u sezoni prije selidbe u Madrid, Endrick je otključao gotovo božansku moć da shvaća koliko je bolji od svih drugih, što je kulminiralo Palmeirasovim povratkom iz zaostatka 3:0 do nevjerojatne pobjede 4:3 protiv Botafoga.

Endrick je zabio dva gola, a prvi - za tračak nade i smanjenje na 3:1 - bio je strašan, udarac nakon slaloma vrijednog svih pohvala. Ali činjenica da o njemu nitko ne govori točno pokazuje koliko je poseban bio drugi gol, za smanjenje na 3:2.

Pokupio je loptu koja je nakon slobodnog udarca izbačena samo na rub šesnaesterca i lagano pala pred njega, kao da ga preklinje da je iz prve, dok je još u zraku, raspali prema golu.

Većina nas prihvatila bi taj poziv, ali većina nas nije Endrick i mora se zadovoljiti terminom od sat vremena srijedom navečer. Umjesto toga, 17-godišnjak je nekako vizualizirao gol kao iz videoigre i oživio ga.

Dok je lopta padala, Endrick je izveo fingirani udarac zbog kojeg se preispituju zakoni fizike, potpuno izbacio braniča ispred sebe, stvorio si pola metra prostora da moćnom ljevicom zakuca loptu u donji kut. Sve u par sekundi. Teško je shvatiti kako je to uspio.

Još nije ni dotaknuo europsko tlo, a već se može namirisati prva golčina u Ligi prvaka. Madriđani su ponovno uspjeli. Njihova superherojska postava genetičkih čudovišta i generacijskih talenata samo postaje još strašnija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.