Realovi asovi poslali poruke Barcinim: Mali vam je jako bezobrazan. Riješite to

Foto: Profimedia

GAVI (18) je fenomen Barcelone. Još od prošle sezone je ključni igrač seniorske momčadi i Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na čak 90 milijuna eura. Jako mlad, ali genijalan veznjak već ima 84 nastupa za prvu momčad Barcelone i bio je prvotimac Španjolske na SP-u u Kataru.

Gavi je ove sezone u 37 utakmica za Barcelonu postigao dva i namjestio pet golova te za vikend igrao cijeli El Clasico. Barcelona se pobjedom (2:1) u njemu 12 kola prije kraja La Lige na vrhu odvojila na 12 bodova ispred Reala, aktualnog prvaka i najvećeg rivala, i tako mu praktički uzela titulu.

Realovci su nakon poraza u derbiju prvenstva ogorčeni na suca i mladu zvijezdu Barce

Nakon bolnog poraza igrači Reala su najviše bijesni na dvojicu aktera superderbija, suca Ricarda De Burgosa Bengoetxeu i Gavija. Tvrde da mu je sudac morao pokazati crveni karton zato što je Danija Ceballosa udario bez lopte, ali nije uopće bio kažnjen. Uz to nekažnjeno udaranje suparnika smeta im općenito ponašanje mlade zvijezde Barcelone prema protivnicima.

Morao je posredovati izbornik Španjolske

Nesnošljivost realovaca prema Gaviju je tolika da je na okupljanju reprezentacije Španjolske morao posredovati izbornik Luis de la Fuente, koji je Barcinog tinejdžera i Ceballosa pozvao sa strane i naložio im da riješe razmirice kako ne bi kvarili atmosferu u nacionalnoj momčadi. To nije sve jer španjolski mediji javljaju da su u svlačionici Reala toliko ogorčeni Gavijevim ponašanjem da su najveće zvijezde prvaka Španjolske i Europe poslale poruke Barcinim teškašima.

U njima ih upozoravaju da moraju popričati s Gavijem o njegovom bezobrazluku, bahatosti i prljavoj igri. "Nemamo ništa protiv žestine u El Clasicu, ali to nema veze s onim što Gavi radi, a to je nedostatak poštovanja prema Realu", ističu.