Realovi veterani u ljepotici na Bernabeuu bolji od Bobanovog Milana

UTAKMICU čiji će prihod ići u humanitarne svrhe u nedjelju su navečer na Santiago Bernabeuu odigrali veterani Real Madrida i Milana. Za Rossonere je igrao i Zvonimir Boban.

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije bio je dio početne Milanove momčadi koja je poražena 4:3 u susretu "Corazon Classic Match 2010", čiji je sav prihod namijenjen istraživanju uzroka sindroma iznenadne smrti.

Četiri su pogotka postignuta u prvome poluvremenu, a tri u posljednjih 45 minuta igre. Milanov Simone otvorio je golijadu, a Rui Costa povisio na dva razlike. Golovi su postignuti u razmaku od četvrte do šeste minute.

Strijelac prvoga gola za domaćina bio je Butragueño koji je glavom u 11. minuti okončao akciju Zinedinea Zidana i Luisa Figa. Potonji je asistirao i Amavisci u 37. za izjednačenje rezultata.

Potpuni preokret Realovi su veterani ostvarili u 52. minuti iz kontranapada portugalske legende. Ponovno je Figo povukao, a neobranjivo pucao Alfonso Perez. Novo izjednačenje svojim je drugim pogotkom "isprovocirao" Rui Costa. Prije no što je izjednačio pretrčao je 30-ak metara. Nakon prekršaja na bratu Ivanu u kaznenom prostoru s bijele je točke konačnih 4:3 svojim drugim pogotkom na utakmici postavio Alfonso Perez.

Utakmicu je pratilo 60.000 ljudi, a najveći pljesak na njoj dobio je Zidane, povratnik na Bernabeu nakon četiri godine. U dresu "kraljevskoga kluba" iznimno uspješnu karijeru danas savjetnik Florentina Pereza okončao je 2006. godine.

Humanitarna utakmica veterana:

Real Madrid - Milan 4:3 (Butragueño 11, Amavisca 37, Alfonso 52, 85 - 11m / Simone 4, Rui Costa 6, 57)

Real Madrid: Buyo, Chendo, Fernando Sanz, Sanchis, Garcia Cortes, Gallego, Karembeau, Zidane, Figo, Butragueño, Santillana 

(još su igrali Contreras, Jaro, Rojas, Ramis, Rubio, Sabido, Julio Llorente, Ivan Perez, McManaman, Amavisca, Velasco, Victor)

Milan: Rossi, Cafu, Costacurta, Baresi, Maldini, Evani, Boban, Serginho, Simone, Rui Costa, Massaro

(još su igrali Nava, Contra, Weah, Papin, Braglia, Fuser, Galli, Panucci, Lentini, Carbone, Eranio)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.