SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Regija stala uz Hrvatsku: "Krađa! Hrvatsku su uništili viša sila i suci"

Foto: EPA

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

O PORAZU Hrvatske od Njemačke (21:22), zbog kojeg je momčad Line Červara ostala bez polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva, izvijestili su mediji iz regije i inozemstva. Prvi su itekako primijetili pogreške danskih sudaca Martina Gjedinga i Madsa Hansena, dok drugi nisu ni spomenuli dvojbene odluke u finišu dramatičnog dvoboja Hrvatske i domaćina.

Njemački Bild ignorirao je sudačke odluke koje su odlučile pobjednika, dok je španjolska Marca o utakmici izvijestila pišući o Španjolskoj, koja je ostala u igri za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2022. godine.

No zato su susjedni mediji itekako primijetili što se događalo u Kölnu.

"Danci su znali tko je domaćin - Hrvati bez polufinala", priznao je Mondo nepravdu. "Martin Gjeding i Mads Hansen gotovo da su 58 minuta sudili bez greške, a onda, kada se lomilo oko pobjednika, dosudili su krajnje sporno probijanje Igora Karačića poslije teatralnog pada Jannika Kohlbachera", piše srpski Mondo.

"Viša sila presudila Hrvatskoj, Francuska i Njemačka u polufinalu", naglašava specijalizirani rukometni portal Balkan Handball.

"U ključnom napadu Hrvatske, Karačiću je prestrogo dosuđeno probijanje u situaciji kada je proslijedio loptu usamljenom Štrleku, a taj poklon danskih sudaca objeručke je prihvatio Uwe Gensheimer i zabio za 22:20 na 40 sekundi prije kraja", konstatira rukometni portal. 

"Suci uništili Hrvate, Nijemci i Francuzi u polufinalu", u naslovu ističu crnogorske Vijesti, koje su tu nisu i zaustavile.

"Rijetko u kojem sportu suci mogu riješiti utakmicu kao u rukometu. Žrtve su večeras bili rukometaši Hrvatske, kojima su Martin Gjeding i Mads Hansen praktično oteli šansu da se s Francuskom bore za polufinale 26. Svjetskog prvenstva. Danski suci su sudili nepostojeće probijanje Igoru Karačiću minutu i pol prije kraja i praktički poklonili pobjedu Njemačkoj. I nije to bila jedina sumnjiva odluka jer su se Nijemci često branili iz šesterca, a to suci nisu željeli vidjeti... Zato je u skupini 1 sve riješeno", zaključuje medij iz Podgorice. 

RASPORED DRUGOG KRUGA

GRUPA 1 (Köln)

19. siječnja u 18:00: Francuska – Španjolska 33:30
19. siječnja u 20:30: Njemačka – Island 24:19

20. siječnja u 18:00: Brazil – Hrvatska 29:26
20. siječnja u 20:30: Island – Francuska 22:31

21. siječnja u 18:00: Španjolska – Brazil 36:24
21. siječnja u 20:30: Hrvatska – Njemačka 21:22

23. siječnja u 15:30: Brazil – Island
23. siječnja u 18:00: Hrvatska – Francuska
23. siječnja u 20:30: Njemačka – Španjolska

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.