Esport

Regionalna esport liga se vraća s dvije sezone i 30.000 eura za najbolje igrače

Foto: A1 Adria League

U utorak 14. svibnja u Zagrebu su predstavljeni detalji za regionalni esport A1 Adria League u tekućoj godini. Tri noviteta posebno se ističu, a to su: dvije sezone u kalendarskoj godini umjesto jedne, još veći ukupni nagradni fond koji sada iznosi 30.000 eura, odnosno oko 220 tisuća kuna, te Dota 2 umjesto League of Legendsa.

>Najbolji regionalni gameri borit će se za 220.000 kuna u A1 Adria Leagueu

A1 Adria League će u 2019. tako imati dvije natjecateljske sezone u četiri igre, dvije za mobilne platforme i dvije za PC. Fokus će biti na Conter-Strike: Global Offensiveu te Doti 2, koja se prvi put uvodi u ligu umjesto dosadašnjeg League of Legendsa. Mobilna potvrđena igra je Clash Royale, za koju su kvalifikacije za treću sezonu već krenule. Posljednja će igra također uskoro biti objavljena. 

Treća sezona A1 Adria League igrat će se potpuno online tijekom svibnja i lipnja. Kvalifikacije za sve igre su besplatne i otvorene za sve igrače iz regije starije od 16 godina. Natjecanje je već počelo u Clash Royaleu. Svake subote održavaju se kvalifikacijski turniri na kojima igrači osvajaju bodove, a najbolji i novčanu nagradu od 20 eura. Nakon svaka tri kvalifikacijska turnira po četiri igrača s najviše bodova ostvaruju pravo nastupa u doigravanju, u kojem će se najboljih osam boriti za najveći dio nagradnog fonda od 1000 eura. 

Foto: A1 Adria League

Kvalifikacije za CS:GO i Dotu 2 će se održavati vikendima 25. i 26. svibnja te 1. i 2. lipnja. Za svaku igru predviđena su dva kvalifikacijska kupa s kojih će po četiri najbolje ekipe sa svakoga izboriti mjesto u play-offu i priliku natjecati se za 1925 eura po igri. Finalisti treće sezone u Doti 2 i CS:GO-u izborit će mjesto u grupnoj fazi četvrte sezone. Sve informacije, kao i proces prijave za kvalifikacije, mogu se pronaći na službenim stranicama lige

Četvrta sezona lige počet će tijekom kolovoza. Sastojat će se od kvalifikacija, online grupne faze i doigravanja, a sve će završiti na LAN završnici 15. studenog u Zagrebu. Nagradni fond za mobilne igre u četvrtoj sezoni iznosi 1960 eura, dok će se najbolji CS:GO i Dota 2 timovi boriti za 10 tisuća eura po igri. 

Podsjetimo, protekle dvije sezone u CS:GO-u je dominirao Valiance&CO, najbolja regionalna ekipa koja se prema dostupnim informacijama ove sezone neće natjecati. Otvorit će to prostora za druge ekipe iz regije pa bismo na postolju u narednim sezonama mogli vidjeti ekipe kao što su Locastic Esports, najljepše iznenađenje prošle sezone, te BLUEJAYS, bivšu Akopalipsu, koja je pomela konkurenciju na nedavno održanom CSadria Clan Championshipu. To bi ujedno moglo biti i najveće rivalstvo regionalnog CS:GO ove godine.

Promjene koje je A1 Adria League uvela s obzirom na prethodne sezone potvrda su da se liga iz godine u godinu sve više razvija, bez obzira na izbor igara u ligi. U isto vrijeme zadržane su sve one dobre stvari, kao što su bogati nagradni fond te velika LAN završnica.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.