RIJEČANI SE OGLASILI Tvrde da je sudac upropastio derbi i imaju prijedlog za bolje suđenje

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

IGRAČI Rijeke nisu smjeli davati izjave o suđenju nakon utakmice Dinama i Rijeke (3:0) u polufinalu Kupa, trener Matjaž Kek tvrdi da mu se sudac Mario Zebec smijao u facu poslije svega, a danas se oglasio sportski direktor Srećko Juričić.
 
Sportski direktor hrvatskog prvaka smatra da je Zebec očajno odradio svoj posao na Maksimiru. Podsjetimo, Zebec je početkom drugog dijela isključio kapetana Rijeke Filipa Bradarića, a kasnije su se Riječani bunili što nije pokazao drugi žuti karton Dinamovom Petru Stojanoviću.
 
"Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv  Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja", rekao je Juričić.
 
Iz Rijeke su i predložili kako vratiti povjerenje u sudačku organizaciju.
 
"Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni."
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.