Riječki klub čiji navijači pjevaju "Umri, Livaja" na to reagirao porukom Jakiroviću

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

NAVIJAČI futsal kluba HMNK Rijeka su tijekom nedavne domaće utakmice druge malonogometne lige sa splitskim Universitasom skandirali "Umri, Livaja", što je delegat utakmice prijavio u zapisniku, no takva morbidna urlanja očito nisu iznimka u Rijeci. 

Pojavio se video utakmice na kojem se vidi i čuje da HMNK Rijeka pušta s razglasa pjesmu Freed from desire, za koju se u Rijeci dobro zna kako na njenom refrenu pripadnici Armade viču: "Umri, Livaja!" Upravo to se i događa na ovoj snimci.

Ona nije nastala na recentnoj utakmici protiv splitskog kluba, nego na utakmici Kupa u kojoj je Rijeka 3. prosinca prošle godine ugostila Šibenik. Na snimci se od 1:25:14 čuje da se pušta spomenuta pjesma, kao i da na njenom refrenu navijači Rijeke više puta glasno kliču: "Umri, Livaja!" Za razliku od utakmice s Universitasom, delegat ovog meča nije prijavio morbidno pjevanje. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Bizarna reakcija kluba čiji navijači žele smrt Livaji

Riječki futsal klub oglasio se nakon što je u javnost izašla prijava zbog izvikivanja spomenutog slogana te snimka koja dokazuje da navijači HMNK Rijeka i inače skandiraju "Umri, Livaja" na refren pjesme koja se pušta sa službenog razglasa.

No Riječani su na ovo reagirali tako da su na službenom Facebook profilu objavili fotografiju Sergeja Jakirovića uz status: "Ono kad shvatiš da svi pričaju o futsalu u Rijeci, a ti igraš protiv Betisa" te dodatak: "Jakire izdrži." Ni riječi o morbidnoj pjesmi njihovih navijača o Livaji ili o tome zašto se na njihovim utakmicama pušta pjesma za koju se zna što će navijači pjevati na refrenu.

Sergej Jakirović je bio trener Rijeke, obožavan među navijačima tog kluba. No onda je naprasnim odlaskom u Dinamo prošlog ljeta postao omražen i meta uvreda Armade.