Rijeka po Konferencijsku ligu i 3 milijuna eura ide bez Pašalića

Foto: Carl Sandin/Bildbyran/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke će na uzvratu u Ljubljani protiv Olimpije tražiti prolazak u glavni dio natjecanja Konferencijske lige, nakon što su na Rujevici u prvoj utakmici play-offa remizirali 1:1 sa slovenskim predstavnikom. Tu utakmicu Rijeka će odigrati znatno oslabljena.

Hrvatski reprezentativac i ključni igrač Rijeke Marco Pašalić dobio je javnu opomenu na Rujevici, svoju treću, zbog čega će morati prisilno odmoriti u sljedećem europskom susretu. Taj je susret ključan za Rijeku u borbi za Konferencijsku ligu i višemilijunsku nagradu. Podsjetimo, svaki od 36 klubova koji će nastupati u glavnoj fazi će dobiti nagradu od 3.17 milijuna eura samo za ulazak. Bonusi za učinak isplaćivat će se za svaku utakmicu: 400 tisuća eura po pobjedi i 133 tisuće eura za remi.

Pašalić je akumulirao tri žuta kartona opomenama u ovoj sezoni na utakmicama u Rijeci protiv Corvinula, Elfsborga i Olimpije. Pašalić je igrajući na desnom krilu u ovoj sezoni ostvario jednu asistenciju u osam utakmica za Rijeku. U prošloj je bio na učinku od devet golova i pet asistencija u 41 odigranoj utakmici.

Remi na Rujevici

Rijeka i Olimpija iz Ljubljane jučer su remizirali nakon što je za Rijeku je zabio Franjo Ivanović, a za Olimpiju brazilski napadač Pedro Lucas. 

Rijeka se brzo nametnula kao bolja momčad na terenu i stvorila nekoliko prilika. Pašalić je pokušao silovito jednom s 20 metara, a drugi put je pucao direktno iz kornera. Ivanović je imao jednu jako dobru šansu u šestoj minuti, a Rijeku je doveo u vodstvo u 33. Toni Fruk mu je gurnuo loptu na lijevo krilo, on se izvukao na desnu nogu i preciznim udarcem pogodio suprotni kut Vidovšekovog gola.

Brazilac Pedro Lucas zabio je u 76. minuti iz penala za 1:1. Pucao je u lijevu stranu, a golman Rijeke Martin Zlomislić se bacio u desnu tijekom izvođenja penala nakon što je Gabrijel Rukavina zakasnio na loptu i srušio Joaa Silvu u kaznenom prostoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.