HNL

Rijeka vratila ključnog čovjeka najvećih uspjeha. Odmah se teško ozlijedio

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

MATEJ MITROVIĆ (28), koji je s Rijekom osvojio prvenstvo i dva Kupa, nakon pet i pol godina vratio se na Rujevicu. U klub u kojem se proslavio i za koji je odigrao 101 utakmicu, stoper je sada došao kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo suradnju s Club Bruggeom.

Kod aktualnog prvaka Belgije prešao je u siječnju 2018. prvo na posudbu iz Bešiktaša, a onda u ljeto iste godine i za stalno uz odštetu od 3.5 milijuna eura. Međutim, zbog čestih ozljeda je u četiri i pol godine skupio samo 50 utakmica za Brugge, no osvojio je četiri naslova prvaka Belgije. 

Navijači oduševljeno dočekali povratak legende

Tamo je došao iz Bešiktaša, u koji je pak prešao iz Rijeke u siječnju 2017. za 4.2 milijuna eura. Mitrović tako nije ostao do kraja najuspješnije sezone u povijesti Rijeke, ali je osvajanju duple krune pridonio kao nezamjenjiv prvotimac u prvom dijelu sezone. To je bila i najuspješnija sezona u njegovoj karijeri jer je do kraja 2016./17. osvojio i tursko prvenstvo.

Mitrović se ipak proslavio u Rijeci, za koju je prvi put igrao od ljeta 2013. i dolaska iz Cibalije pa do spomenutog odlaska u Bešiktaš tri i pol godine kasnije. U Rijeci je postao i reprezentativac Hrvatske. Debitirao je kod Nike Kovača, a zadnji ga je u nacionalnu momčad zvao Zlatko Dalić u ljeto 2019. Za Hrvatsku je igrao 12 puta i postigao dva gola. 

Međutim, niti deset dana nakon povratka miljenika Rijekinih navijača, koji su ga oduševljeno dočekali, Mitrović se teško ozlijedio. Na prijateljskoj utakmici u Sloveniji protiv Triglava teško je stradao prilikom uklizavanja. Ozlijedio je tetive mišića pa tako igrač kojem je karijera krenula nizbrdo zbog teških ozljeda neće igrati za Rijeku čak nekoliko mjeseci. 

Mitrovićeva teška ozljeda nije jedina loša vijest

Nije to jedina loša vijest koja zasjenila euforiju nastalu u Rijeci zbog dolaska Mitrovića, Alena Halilovića, Matea Pavlovića i Maria Vrančića. Niko Galešić je također na pripremama u Sloveniji, ali na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca dobio teški potres mozga te mora pauzirati mjesec dana.

Osim njih, ozlijeđen je i Andres Solano. Igrač koji je došao s krasnim pedigreom (Atletico, Barcelona), ali i ogromnim zadatkom, naslijediti Ivana Tomečaka, malo je igrao zbog ozljede koljena te ga nema do daljnjeg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.