hnl

Rijeka zaboravila uplatiti za Vodotoranj. Objavila je kako će to ispraviti

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PRIJE više od pet godina, pred posljednje kolo sezone 2015/16., Rijeka je objavila kako će kompletan prihod od ulaznica za utakmicu protiv Istre donirati za obnovu vukovarskog Vodotornja. 

Međutim, to nije napravila, što je otkrio Emil Pernar, pripadnik Armade i branitelj Vukovara, koji je nakon pada grada prošao torturu srpskih zarobljeničkih logora. 

On je obilazeći obnovljeni simbol obrane Vukovara na popisu donatora tražio ime voljenog kluba, ali ga nije našao. U potragu se bacio jer je na spomenutoj utakmici izveo početni udarac. 

Međutim, novac od 2610 prodanih ulaznica s utakmice Rijeka - Istra u proljeće 2016. nikada nije uplaćen za obnovu Vodotornja, koji je u međuvremenu obnovljen. 

Rijekin direktor Luka Ivančić, koji nije bio u klubu prije pet godina, objavio je da će s Rujevice ipak biti doniran iznos za drugu svrhu u Vukovaru. 

"HNK Rijeka ističe kako će zaboravljena donacija za Vodotoranj biti iskorištena za izgradnju spomenika u Vukovaru. Participirat ćemo u izgradnji spomena na 34 ubijena vukovarska djeteta. Žao nam je zbog Vukovara, naših navijača, kao i ljudi koji su u svibnju 2016. došli na tu utakmicu, ali ispravit ćemo tu pogrešku."

Robert Frank, bivši Rijekin glasnogovornik, inicijator je ove akcije, a partner i suorganizator Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.