Rijeku je deklasirala momčad složena za 200 tisuća eura

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NAKON remija na Rujevici Rijeka je u uzvratnoj utakmici doigravanja za Konferencijsku ligu doživjela poraz rezultatom 5:0 protiv Olimpije u Ljubljani. Viceprvak Hrvatske je tako na Stožicama ubilježio najteži europski poraz u povijesti. Igra ekipe Radomira Đalovića bila je sramotno loša i Rijeka je zasluženo deklasirana.

Uzvratni susret obilježilo je i divljanje navijača Rijeke, koje je policija morala izbaciti s gostujuće tribine. Pripadnici Armade zapalili su i iskidali sjedala u Stožicama te se fizički sukobili sa slovenskom policijom. Susret je prekinut na oko pola sata pa završen.

Rijeka po Transfermarktu vrijedi triput više od Slovenaca

Prema kladionicama je Rijeka bila favorit za prolazak u drugi krug. Nije ni čudo jer njena momčad po Transfermarktu vrijedi tri puta više od momčadi Olimpije. Najskuplji igrač Olimpije po Transfermarktu je stoper Marcel Ratnik, domaći 20-godišnji dečko koji je potekao iz Olimpijine akademije.

Trenutno vrijedi 1.2 milijuna eura. Još je samo 24-godišnji golman Matevž Vidovšek vrijedan sedmeroznamenkastu cifru. Transfermarkt kaže da vrijedi milijun eura. Olimpija ga je prije tri godine dovela besplatno iz druge ciparske lige.

Većina igrača dovedena bez odštete

Brazilski napadač Pedro Lucas Schwaizer zabio je Rijeci na Rujevici i u Ljubljani. Ovog je 25-godišnjaka Olimpija dovela besplatno nakon što je igrao za portugalskog drugoligaša Mafru. Austrijski krilni napadač Raul Florucz među najskuplje je plaćenim igračima Olimpije.

Nije dobio pravu priliku u zagrebačkoj Lokomotivi, pa je otišao u Sloveniju u transferu vrijednom 100 tisuća eura. Sličan put imao je i nigerijski veznjak Peter Agba, koji je startao sinoć protiv Rijeke. On je također u 100 tisuća eura vrijednom transferu stigao iz zagrebačke Dubrave. 

Istini za volju, ni gazda Rijeke Damir Mišković ne troši gotovo ništa na ulazne transfere, no u momčadi ima igrače poput hrvatskog reprezentativca Marca Pašalića, koji vrijedi četiri milijuna eura po Transfermarktu, te Tonija Fruka i Nike Jankovića, koji vrijede po pet milijuna. 

Kako je slagana prva momčad Olimpije

  • Matevž Vidovšek - doveden besplatno iz druge ciparske lige
  • Jorge Silva - doveden besplatno iz portugalske druge lige
  • Marcel Ratnik - igrač iz Olimpijine akademije
  • Ahmet Muhamedbegović - doveden besplatno iz Dunajske Strede (slovačka prva liga)
  • David Sualehe - doveden besplatno iz portugalske druge lige
  • Agustin Doffo - doveden besplatno iz Tuzla Cityja
  • Thalisson - doveden besplatno iz NK Rogaške 
  • Raul Florucz - doveden za 100.000 eura iz zagrebačke Lokomotive
  • Peter Agba - doveden za 100.000 eura iz zagrebačke Dubrave
  • Dino Kojić - igrač iz Olimpijine akademije
  • Pedro Lucas - doveden besplatno iz portugalske druge lige
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.