SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

Riverov trener ne miri se s porazom od Mamića: "Ne oduzimam im zasluge, ali..."

Foto: Guliver Image/ Getty Images

AL-AIN Zorana Mamića priredio je senzaciju u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva izbacivši River Plate, južnoameričkog prvaka.

Poslije 120 minuta igre bilo je 2:2, a u raspucavanju penala Al-Ain je pogodio svih pet, dok je Riverov tragičar Enzo Perez promašio u zadnjoj, petoj seriji.

> Mamićeva momčad jeftinija od Hajduka, navijači mu poslali posebnu želju

"Teško je naći prave riječi da opišem kako se osjećam. Presretan sam. Ova prekrasna publika gurala nas je preko krajnjih granica. Prvu smo utakmicu igrali 120 minuta, drugu također, a sada i protiv Rivera. Teško je to bilo izdržati, ali sam neopisivo sretan i ponosan na svoju momčad. Idemo se sad spremiti za veliko finale", rekao je Mamić nakon velike pobjede.

"Ne želim im oduzimati zasluge, ali..."

S druge strane, svoje dojmove s medijima podijelio je i trener argentinske momčadi Marcelo Gallardo, koji se i dalje ne miri s porazom koji mu je nanio Mamić.

“Utakmica je bila jako čudna. Gubili smo na startu i onda smo par minuta kasnije odmah vodili. Pokušali smo nakon poluvremena uspostaviti kontrolu nad utakmicom i ona je bila izbalansiranija, a naravno da naš suparnik ima velike zasluge za ovakav ishod”, rekao je trener River Platea pa nastavio.

“Ne želim oduzimati našim suparnicima zasluge, ali dali smo im puno poklona. Mogli smo ‘ubiti’ utakmicu, vodili smo. Znamo kako se to radi, ali nismo uspjeli. Došli smo nakon slavlja i osvajanja naslova (u Copa Libertadoresu) pa nam je zbog svih popratnih aktivnosti zadatak bio usredotočiti se na utakmicu. Nažalost, ovo se dogodilo. Tijekom utakmice nismo bili potpuno usredotočeni, ali ne želim to koristiti kao ispriku. Moramo ovo iskoristiti kao lekciju”, dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.