"Mislio sam da je Prosinečki smeće od igrača, a onda sam shvatio da je s loptom Bog"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERT PROSINEČKI nikad nije živio život pravog profesionalca. Nikad nije ni krio da je ovisnik o cigaretama, no s loptom u nogama mogao je ono što je malo tko na svijetu bio u stanju. Veliki Žuti je možda i najveći talent u povijesti hrvatskog nogometa, a premda je bio prvak Europe sa Zvezdom i član Reala i Barce, dojma smo da je, da je živio drugačije, mogao je imati puno veću karijeru.

Robi je u smiraju karijere jednu sezonu bio član engleskog Portsmoutha, a premda se tamo nije dugo zadržao, bivši suigrači ga itekako pamte. Za navijače je legenda i smatraju ga za jednog od najvećih igrača u povijesti kluba.

Legendarni Peter Crouch se prije tri godine za ugledni FourFourTwo prisjetio Roberta Prosinečkog, s kojim je dijelio svlačionicu u Portsmouthu u sezoni 2001./2002.

201 centimetar visoki napadač Žutog se sjeća najviše po jednom poroku - pušenju.

"Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tijekom tuširanja, nakon utakmice... Jednostavno se nije odvajao od cigareta. I to crveni Marlboro, bilo je potpuno nevjerojatno. Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a Robi mi je gotovo svaki servirao kao na pladnju. Nije mnogo pričao, ali razumio je mnogo više nego što je ostavljao dojam da razumije. S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u obranu, pravio se da ne razumije'', kroz smijeh je zaključio slavni Englez.

Gary O'Neil je bio klinac kad je Žuti došao u Portsmouth. Imao je samo 19 godina i sumnjao je u mogućnosti tada 32-godišnjeg Hrvata. Ubrzo se uvjerio da je Žuti genij.

''Kad je došao kod nas, bilo mi je smiješno. Mislio sam da je smeće od igrača. Lik se nije odvajao od cigarete. Na treningu je izgledalo kao da igram s ocem. Nije mogao trčati, ali s loptom u nogama bi zaustavljao dah. Bio je starac kad nam je došao, ali i dalje je bio veličanstven'', rekao je O'Neil za talkSPORT.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.