Rodri izabran za najboljeg igrača Eura. HRT-ovi analitičari: Olmo je bio bolji

Foto: Epa

ŠPANJOLSKA nogometna reprezentacija zasluženo je po četvrti put osvojila naslov europskog prvaka, a to dokazuju i pojedinačne nagrade koje su završila u rukama igrača Furije. 

Tako je Rodri, vezni igrač i mozak momčadi Luisa de la Fuentea, odnio nagradu za najboljeg igrača Eura u Njemačkoj, dok je Lamine Yamal, koji je tek proslavio 17. rođendan nagrađen kao najbolji mladi nogometaš. Yamal je u nedjelju postao najmlađi igrač koji je nastupio u finalu Europskog prvenstva, a samo je engleski vratar Jordan Pickford zaslužan što nije postigao i pogodak pa postao i najmlađi strijelac svih vremena u finalu. 

Za stručne komentatore HRT-a Olmo je najbolji na Euru 

No, ne dijele svi mišljenje da je sjajni veznjak Cityja zaslužio biti MVP turnira. Za mnoge je Dani Olmo bio najbolji, a tu su se složili stručni komentatori HRT-a Robert Matteoni, Anton Samovojska i Tomislav Ivković.

''Svatko može imati svoje mišljenje, ali meni najbolji igrač Španjolske na prvenstvu sigurno nije bio Rodri'', rekao je Matteoni s kojim su se složili i ostali.

''Stvorio je fenomenalne situacije, a na kraju i spriječio stopostotnu šansu Engleske", dodao je Samovojska, a raspravu je zaključio Ivković:''Sve potpisujem.''

Olmo je jedan od šest najboljih strijelaca Europskog prvenstva. Bivši igrač Dinama završio je Euro s naslovom prvaka, tri pogotka i dvije asistencije. Uz Olma, tri pogotka su postigli Nizozemac Cody Gakpo, Gruzijac Georges Mikautadze, Englez Harry Kane, Nijemac Jamal Musiala i Slovak Ivan Schranz.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.