Roko Šimić napokon završio transfer iz Salzburga. Romano objavio detalje posla

Foto: Profimedia

NAKON višetjedne sage Roko Šimić (20) ima novi klub. Dugo ga se povezivalo s transferom u engleskog drugoligaša Sunderland, mediji koji prate taj engleski klub su pisali da je već odradio i liječničke preglede. Na kraju je Šimić završio u istoj ligi, ali u drugoj državi.

Naime, Šimić je iz Salzburga prešao u Cardiff City, nogometni klub iz Walesa koji se također natječe u Championshipu. Velšani će za Šimića platiti dva milijuna eura fiksne odštete, Salzburg može potencijalno zaraditi još 500 tisuća eura od bonusa, a ima i pravo na 10% od sljedećeg transfera.

Čeka ga kaljenje

Cardiff Šimića ne vidi kao opciju za prvu momčad i odmah ga je odlučio proslijediti na posudbu u belgijski Kortrijk. Tamo bi se trebao kaliti i stjecati iskustvo kao prvotimac dok Velšani ne procijene da je vrijeme da dobije šansu u njihovoj momčadi.

Šimić je za Salzburg odigrao 54 utakmice, postigao sedam i asistirao za tri gola. Bio je na posudbama u Lieferingu (19 golova u 24 utakmice) i Zürichu (četiri gola u 16 nastupa). Sin legendarnog braniča hrvatske reprezentacije Darija Šimića u hrvatskom prvenstvu nastupao je za Lokomotivu. Iz nje je 2021. otišao u Austriju uz odštetu od 4 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.