Roma strahuje da bi mogla ostati bez Mourinha

Foto: EPA

U ROMI raste zabrinutost da bi mogla ostati bez trenera. Portugalski nogometni savez počeo je vršiti pritisak na Josea Mourinha, kojeg je označio kao prvi izbor za izbornika nacionalne momčadi po odlasku Fernanda Santosa s te pozicije. Mourinho je ugovorno vezan za Romu do ljeta 2024. godine i ranije je govorio da će ispoštovati dogovoreno. Ipak, to bi se moglo promijeniti zbog poziva da preuzme reprezentaciju svoje zemlje, navode talijanski mediji.

Fernando Santos vodio je Portugal od 2014. godine te osvojio Europsko prvenstvo 2016. i Ligu nacija u sezoni 2018./19. Poziciju je napustio u sporazumnom raskidu ugovora nakon ispadanja Portugala od marokanske reprezentacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Portugalski nogometni savez navodno je spreman čekati Mourinha da završi aktualnu sezonu s Romom i za to vrijeme na poziciju privremenog vršitelja izborničke dužnosti postaviti Ruija Jorgea, izbornika portugalske U-21 reprezentacije. Mourinho je nedavno odbio odgovoriti želi li biti portugalski izbornik.