ROMA SVE DOGOVORILA SA ČUDOM OD DJETETA Dolazi Kluivertov mali

Foto: Getty Images

VELIKU pobjedu na tržištu izborila je Roma. Iz Ajaxa dovodi krilnog napadača Justina Kluiverta, klinca (19) kojeg žele brojni europski velikani. Roma je na kraju slavila u talijanskom derbiju za sjajnog ofenzivca, jer u konkurenciji je bio i Inter.

Ugledna La Gazzetta dello Sport i pouzdani Fabrizio Romano javljaju da su posao dogovorili veliki meštri transfera. Romin sportski direktor Monchi, koji je genijalnost dokazao u Sevilli, i kralj mercata Mino Raiola, zastupnik mladog nogometaša, definirali su detalje petogodišnjeg ugovora. 

Transfer ipak nije dovršen, jer trebaju se dogovoriti još Roma i Ajax. Kluivertov klub za njega traži 35 milijuna eura, ali Roma ne želi platiti toliko. Dva su razloga za to: Kluivert želi doći u Rim, a ugovor mu istječe za godinu dana.

Nakon Ante Ćorića iz Dinama i Portovog braniča Ivana Marcana, koji je jučer došao u Rim na potpis ugovora, mladi Nizozemac bit će treće Romino pojačanje prije početka ljetnog prijelaznog roka. 

Justin Kluivert je i prije nego što je početkom mjeseca napunio 19 godina dokazao da je naslijedio gene slavnog oca Patricka, Ajaxove i Barcelonine golgeterske legende devedesetih.

Za razliku od njega, klasičnog napadača, junior je krilni, koji nadire s obje strane. Za Ajax, u čiju se seniorsku momčad probio prošle sezone, ove je odigrao 36 utakmica, postigao 11 golova, a pet ih namjestio. 

Iznimno je atraktivan igrač, koji oduševljava vještinom, dodavanjima i krasnim golovima.

Najljepši u upravo završenoj sezoni postigao je u derbiju protiv AZ-a. Loptu mu je glavom spustio Huntelaar, a Kluivert ju je na rubu kaznenog prostora u zraku prvo podigao desnicom, a zatim ljevicom zakucao u desne rašlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.