Transferi

Romano: Liverpool odbacuje talentiranog stopera i uskoro predstavlja njegovu zamjenu

Foto: Clive Brunskill/EPA-EFE

LIVERPOOL neće otkupiti ugovor 21-godišnjeg stopera Ozana Kabaka, javlja Fabrizio Romano.

Talentirani Turčin doveden je krajem prošlog prijelaznog roka na posudbu iz Schalkea kako bi pomogao zakrpati stopersku krizu u Liverpoolu. Vrlo brzo je upao u početnu jedanaestorku, ali se i on ozlijedio prije mjesec dana pa su sezonu do kraja iznijeli Nathaniel Phillips i mladi Rhys Williams.

Klopp se nada da će njegove stopere iduće sezone zaobići problemi s ozljedama te da će imati spremne Virgila van Dijka, Joea Gomeza i Joela Matipa. Uz to, uskoro se očekuje i službena potvrda kupovine talentiranog francuskog stopera Ibrahime Konatea iz RB Leipziga za 35 milijuna eura. Kao dobro rješenje pokazao se i Nathaniel Phillips.

Kabak je tu postao višak i nije svojim igrama natjerao Liverpool da otkupi njegov ugovor pa će se vratiti u Schalke. Klub iz Gelsenkirchena ispao je u drugu ligu, tako da će Kabaka pokušati prodati ili negdje drugdje u Premier ligu ili u Bundesligu. Romano piše da je mnogo klubova zainteresirano.

Turski stoper još uvijek nije pokazao da je igrač elitne razine, ali njegov talent nije zanemariv. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 25 milijuna eura. Za Liverpool je u svim natjecanjima nastupio 13 puta, a za Schalke 42 puta i zabio tri gola. U deset navrata zaigrao je i za reprezentaciju Turske te je na širem popisu za Euro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.