Romano: Petar Musa mijenja klub u rekordnom transferu

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HRVATSKI napadač Petar Musa (25) postat će novi igrač američkog FC Dallasa, ekskluzivno javlja Fabrizio Romano. Povremeni hrvatski reprezentativac napustit će Benficu u transferu vrijednom 13 milijuna eura (10 milijuna fiksno + tri milijuna mogućih bonusa).

Musa će tako postati najskuplja kupovina u povijesti ovog američkog kluba. Dosad najveći iznos koji je Dallas izdvojio za jednog igrača bio je 6.36 milijuna eura, koliko je prije dvije sezone platio Argentinca Alana Velasca. Musa će obaviti liječnički pregled u prvim danima nadolazećeg tjedna te će onda i službeno potpisati ugovor s klubom koji se natječe u MLS-u, dodao je Romano.

Sjajan učinak u limitiranoj minutaži

Musu je Benfica kupila u ljeto 2022. za 5.5 milijuna eura od Boaviste. Ranije je igrao za Zagreb, Inter Zaprešić i Slaviju Prag, iz koje je išao na brojne posudbe. Musin učinak od 17 golova i pet asistencija u 66 nastupa za Benficu ne pokazuje koliko je zapravo bio učinkovit.

Koliko je puno zapravo tamo napravio, jasno je ako dodamo da je u samo 14 utakmica bio starter. Ove sezone je postigao šest i namjestio dva gola, ali uz tek devet utakmica u kojima je igrao od prve minute. Portugalski mediji isticali su da Musa više ne želi biti tek džoker s klupe te da je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Eura nametnuo Zlatku Daliću.

Napadač kojeg Transfermarkt procjenjuje na 8 milijuna eura je za Hrvatsku nastupio 6 puta. Debitirao je u ožujku prošle godine u kvalifikacijama za Euro protiv Walesa na Poljudu. Igrao je od početka u listopadu protiv Turske i Walesa, ali u oba poraza je zamijenjen. Nakon toga nije pozvan za dvije zadnje, odlučujuće utakmice, protiv Latvije i Armenije.