CRISTIANO RONALDO

Ronaldo je partijom za povijest uništio Luksemburg

Foto: Joao Matos/AP Photo/Guliver

PORTUGAL je u jučerašnjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatski uvjerljivo pobijedio Luksemburg, a posebno je inspiriran bio njegov najbolji igrač Cristiano Ronaldo. U konačnih 5:0 Ronaldo je ugradio tri gola i sada je Portugal drugi u skupini A, s bodom manje od Srbije, koja ima utakmicu više.

Ronaldo je jučerašnjom utakmicom dodatno popravio nevjerojatne brojke koje je ostvario u dresu reprezentacije. Svoj broj pogodaka za nacionalnu momčad podigao je nakon što je Luksemburgu zabio dvaput s bijele točke i jednom iz igre, a broj pogodaka toj reprezentaciji na deset. Nijednoj nije zabio više.

Srušio novi rekord

Portugalski as u susretu protiv Luksemburga stigao je do 58. hat tricka u karijeri i desetog za reprezentaciju. Točnije, za reprezentaciju je osam puta završavao utakmicu s tri postignuta gola, a dvaput, u susretima protiv Andore i Litve, s četiri. Jedini je igrač na svijetu koji je deset puta ostvario hat trick za nacionalnu momčad, na devet su ostali Sven Rydell (Švedska) i još uvijek aktivni Ali Mabkhout (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog nogometa sada je na 115 golova za Portugal, za koji je odigrao 182 utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.