Ronaldo upravi Al Nassra predložio tri kandidata za trenera

Foto: EPA-EFE

NAKON smjene francuskog stratega Rudija Garcije na klupu saudijskog Al Nassra sjeo je dotadašnji trener juniora Dinko Jeličić. Četrdesetdevetogodišnji Hrvat tako je dobio priliku trenirati Cristiana Ronalda, ali na funkciji će vjerojatno ostati samo do kraja sezone.

Jeličić, koji je prethodno vodio Kustošiju, Rudeš, Radnik iz Sesveta i hrvatsku U19 reprezentaciju, zamišljen je kao privremeno rješenje na klupi prve ekipe. Uprava kluba je u potrazi za novim trenerom, a u toj odluci bi trebao sudjelovati i sam Ronaldo. 

Na Ronaldovom popisu dva Portugalca

On je u razgovoru s predsjednikom kluba Muslijem Al-Muammarom i njegovim savjetnikom dao prijedlog da klub da prioritet trojici ljudi: Joseu Mourinhu, Zinedineu Zidaneu i Jorgeu Jesusu. Sa Zidaneom i Mourinhom Ronaldo je uspješno surađivao u Real Madridu.

S Mourinhom je prekinuo dominaciju Guardioline Barcelone u prvenstvu, a sa Zidaneom je osvojio tri Lige prvaka u nizu. Sa sunarodnjakom Jorgeom Jesusom još nije imao prilike surađivati. Jesus je trenutno u Fenerbahčeu, s kojim ima ugovor do kraja sezone.

Prethodno je uspješno trenirao Benficu, a s brazilskim Flamengom je osvojio Copu Libertadores i naslov prvaka. Zidane je bez angažmana otkako je u ljeto 2021. odstupio s klupe Reala, a dovođenje Mourinha moglo bi predstavljati najteži zadatak za Saudijce. Portugalac je lani s Romom osvojio Konferencijsku ligu, a ove sezone bori se za trofej Europa lige i plasman u Ligu prvaka kroz Serie A.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.