Rooney se nije dokazao kao nogometni trener. Nakratko mijenja karijeru

Foto: Profimedia

WAYNE ROONEY je 2. siječnja smijenjen s mjesta menadžera Birminghamove momčadi. Razlog je bio tek dvije pobjede u 15 utakmica i posljednje mjesto ljestvice Championshipa. Posao u Birminghamu, bio je ujedno i rezultatski najneuspješniji u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Nju je počeo graditi u Derby Countyju s kojim je u prvom mandatu prosječno osvajao 1.18 bodova, a u drugom, kroz 73 vođene utakmice, njih 1.14 u prosjeku. Klub je tada bio kažnjen i oduzimanjem bodova i sezonu 2021./22. završio je ispadanjem u League One.

Nakon što je dao otkaz ondje u lipnju 2022., primio se mjesec dana kasnije posla u D.C. Unitedu. S američkim timom odradio je 53 utakmice uz prosječno osvojenih 1.04 boda. Neuspješna prilika u Birminghamu bila je duga 15 utakmica. Prosjek osvojenih bodova iznosio mu je 0.64.

Protivnik bi mu trebao biti KSI

Rooney će sad neko vrijeme odmoriti od trenerskog posla i vratiti se komentatorskim dužnostima, barem za utakmicu Manchester Uniteda i Evertona, klubova u kojima je igrao i ostavio dubok trag. Potom bi, pišu engleski mediji, mogao u ring. Spominje se boksački meč u kojem bi mu suparnik bio KSI, 30-godišnjak koji gradi karijeru kao influencer, boksač, glumac, glazbenik...

Iza njega je pet borbi. Slavio je u njih četiri, a u posljednjoj izgubio od Tommyja Furyja, polubrata Tysona Furyja, teškaškog prvaka svijeta po WBC-u.