Mlada hrvatska reprezentacija

Rukavina vodi U-21 reprezentaciju umjesto Bišćana: Cilj je nadoknaditi taj izostanak

Foto: Screenshot

MLADA reprezentacija Hrvatske sutra (četvrtak) od 19 sati protiv Grčke igra utakmicu 5. kola kvalifikacija za Euro.

Četiri dana poslije Hrvatska gostuje u Češkoj. Hrvatska se nalazi na četvrtom mjestu u kvalifikacijskoj skupini s četiri odigrane utakmice i šest osvojenih bodova i, kako stvari stoje, morat će pobijediti sve do kraja ako misli otići na Euro.

"Želimo nadoknaditi izostanak izbornika"

Problem za Hrvatsku pred ove okršaje je taj što su dva člana stožera mlade reprezentacije, uključujući i izbornika Igora Bišćana, pozitivna na virus SARS-CoV-2 (bez simptoma) pa zbog toga aktualni izbornik neće voditi reprezentaciju tijekom predstojećeg rujanskog okupljanja.

Rukovodstvo HNS-a donijelo je odluku da će za ovu priliku reprezentaciju preuzeti izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Rukavina ističe da Bišćanov izostanak ima utjecaja na pripreme za predstojeće susrete, ali da će se u reprezentaciji potruditi da se taj izostanak što manje osjeti.

"Situacija nije normalna i činjenica da izbornik Bišćan nije tu uveliko utječe na cijelu atmosferu i razmišljanje, ali mi koji smo ovdje u dogovoru s njim radimo sve da se taj izostanak što manje osjeti. Fokusirani smo na teren i osvajanje bodova. Poznajem ove igrače. Svi ti dečki su već etablirani igrači. Upoznati smo s njihovim kvalitetama. Vjerujem da se neće previše osjetiti izostanak izbornika Bišćana. Mi smo sigurni da naši igrači imaju kvalitetu više i da su individualno puno jači od suparnika. Utakmice koje nismo rezultatski odradili kako treba bile su splet nesretnih okolnosti više nego odraz kvalitete", smatra Rukavina.

"Sve ovisi o nama"

Izjavu za medije dao je i Nikola Moro koji je nedavno prešao iz Dinamo Zagreba u Dynamo Moskvu.

"Na treninzima se vidi da smo se svi poželjeli igranja za reprezentaciju. Moramo se pridržavati određenih mjera zbog koronavirusa kako ne bi bilo problema kao što se desilo s izbornikom i stožerom. Nažalost, oni nisu tu, ali dobili smo ljude koji znaju svoj posao. Oni će nam prenijeti neke izbornikove ideje. Mi ćemo ih prihvatiti. Neki od nas su surađivali s Krpanom, neki s Rukavinom. Mislim da će sve biti dobro", kazao je Moro.

On također vjeruje da njegovi suigrači posjeduju dovoljnu kvalitetu da savladaju prepreke koje su pred njima.

"Analizirali smo Grčku, ali što se tiče te dvije momčadi, mislim da smo kvalitetniji. Sebe smo doveli u nepovoljnu situaciju na tablici. Ipak, to su dobre ekipe i ako ne budemo pravi, mogu nas iznenaditi. Mislim da i dalje sve ovisi o nama", izjavio je Moro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.