Rukometaši biraju novog predsjednika: Šola odlazi, Grahovac preuzima HRS?

Foto: Ured Predsjednice RH / Tomislav Bušljeta

HRVATSKI rukometni savez obavijestio je javnost kako će se u utorak održati izvanredna izborna sjednica Skupštine na kojoj bi se, kako doznajemo, trebalo glasati o novom predsjedniku Saveza.

Naime, aktualni predsjednik Sandi Šola planira podnijeti ostavku, a poznato je samo kako je prvi kandidat za njegovog nasljednika Tomislav Grahovac.

Rošada u ZRS-u

Početkom ožujka Zagrebački rukometni savez održao je izvanrednu izbornu Skupštinu na kojoj je Božidar Jović izabran za novog predsjednika, dok je njegov prethodnik Tomislav Grahovac istupio kako bi se mogao kandidirati za predsjednika HRS-a. S obzirom na bazu koja ga podržava, Grahovac će vrlo vjerojatno ostvariti svoju ambiciju.

Inače, riječ je o zagrebačkom odvjetniku koji je na optuženičkoj klupi branio bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, optuženog u aferi Fimi Media.

Šola protiv USKOK-a

Što se tiče Šole, ostaje vidjeti koje će biti objašnjenje zašto se povlači s mjesta prvog čovjeka HRS-a. Zanimljivo je kako se iz rukometa počeo povlačiti još prošle godine u prosincu, kada je podnio ostavku na mjesto rizničara IHF-a zbog, kako je naveo, privatnih razloga.

Ti privatni razlozi u prijevodu bi mogli značiti da se Šola okreće novim životnim izazovima, odnosno sudovima i istražiteljima USKOK-a koji su ispisali gotovo 700 stranica optužnice u kojoj detaljno objašnjavaju kako su uskoro bivši predsjednik HRS-a, njegova majka i brat izvlačili novac iz Karlovačke banke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.