RUKOMETNI EURO

Rukometaši igraju za prvo mjesto: "Nema odmora, za Hrvatsku se uvijek gine"

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

HRVATSKA rukometna reprezentacija upisala je šestu uzastopnu pobjedu na prvenstvu svladavši Češku 22:21.

Bila je to utakmica u kojoj je izbornik Lino Červar imao priliku odmoriti glavne prvotimce Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata, Igora Karačića, Luku Cindrića, Marina Šegu i Igora Musu.

Jedan od rijetkih prvotimaca koji je igrao bio je Luka Stepančić, a upravo je on donio pobjedu sa zvukom sirene.

Hrvatskoj je još ostala jedna utakmica u drugom krugu prije polufinala u Švedskoj. Protivnik je sutra Španjolska (16 sati), a pobjeda donosi prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u borbi za medalje.

Rezime jučerašnje i najavu sutrašnje utakmice odradili su Matej Ašanin i David Mandić.

"Nema više umora, sada svi ginemo"

"Vrlo bitna utakmica, idemo pobijediti kako bismo završili prvi u skupini i išli na drugog tamo u drugoj skupini. Sve ovisi o nama, dobro se znamo sa Španjolcima, umora nema, za Hrvatsku se gine", rekao je Mandić pa je nastavio:

"Naši igrači su jučer također odmorili, mlađi su dali svoj doprinos. Mislim da ćemo biti spremni. Više nema odmora, idemo u polufinale, nema više toga da si umoran, sad svi ginemo."

Matej Ašanin bio je jedan od boljih pojedinaca protiv Češke s devet obrana:

"Debitantsko prvenstvo za mene, napunilo me ovo jučer sa samopouzdanjem. Treba ti takva utakmica da se opustiš i pokažeš svoje pravo lice. Šego je i dalje prvi golman, ja sam tu da pomognem, mislim da svaka ekipa mora očekivati pomoć od oba golmana, tako da se nadam da ću i ja moći pomoći."

O Španjolcima kaže:

"Neugodni su, imaju stvarno iskusne igrače, na svim pozicijama imaju svjetske klase. Igrati protiv takvih igrača je veliki motiv. No i mi imamo isti tip igrača u prvoj sedmorci. Ako budemo pravi, možemo im parirati i doći do pobjede. Idemo po pobjedu kako bismo završili prvi i probali izbjeći Norvešku, ali to je polufinale, tako da će biti teško protiv bilo koga."

Rezultati by SofaScore

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.