rukomet

Rukometna senzacija godine. Celje šokiralo četverostrukog prvaka Europe u Ligi prvaka

Foto: RK Celje

RUKOMETAŠI slovenskog Celja kreirali su najveću rukometnu senzaciju godine tako što su u 2. kolu Lige prvaka pobijedili moćni Kiel 38:36. Celjani su bili ogromni autsajder u ovoj utakmici, a do pobjede su došli zahvaljujući deset golova sjajnog Aleksa Vlaha i 13 obrana 21-godišnjega golmana Gala Gaberšeka.

Nije bilo ni prevelike drame jer Nijemci, osim uvodnih 15-ak minuta, nisu do kraja susreta imali šanse dobiti utakmicu. Kiel je poveo 8:4 i činilo se da će rutinski doći do pobjede, ali su Slovenci brzom serijom 4:0 izjednačili i, nakon što su poveli 11:10, vodstvo nisu ispuštali do kraja susreta.

Na poluvrijeme su otišli s tri gola prednosti (17:14) koju su u drugom poluvremenu rutinski održavali, a nekoliko puta su otišli i na šest golova prednosti. U završnicu utakmice su ušli s vodstvom 36:30 i Kiel je do kraja tek uspio ublažiti senzacionalni poraz.

Osim deset golova Vlaha, pet je zabio hrvatski igrač Ante Ivanković. Kod gostiju je najbolji bio Patrick Wiencek s također deset golova, ali Kiel su poraza koštali loši golmani. Tomas Mrkva je obranio tek šest, a veliki Niklas Landin samo jednu loptu.