Rumunjski izbornik nakon iznenađenja turnira: Samo nebo nam je granica

Foto: EPA

ČETVRTI dan Europskog prvenstva u Njemačkoj donio je najveće dosadašnje iznenađenje turnira. U prvoj utakmici skupine E Rumunjska je s 3:0 deklasirala favoriziranu Ukrajinu. Rumunji su tako upisali svoju najveću pobjedu u povijesti velikih natjecanja. Golove su danas zabijali Nicolae Stanciu, Razvan Marin i Denis Dragus.

Naročito su lijepi bili golovi Stanciua i Marina, koji su obojica pogodili s 25 metara. Rumunjski izbornik Edward Iordanescu nije krio zadovoljstvo: "Želio bih zahvaliti svakom Rumunju svuda u svijetu. Znam da su danas bili uz nas. Bio je to fantastičan podvig mog tima. Ako ste imali ikakvih nedoumica, mislim da mi sada možete vjerovati da je ovo sjajna skupina igrača. Čestitke momcima. To je jednostavno nevjerojatno.

Otkad sam u reprezentaciji, imao sam teških trenutaka. Nije uvijek bilo lako. Imali smo i druge velike pobjede. Imali smo zlatne generacije s velikim učincima, ali ova generacija predstavlja dušu Rumunjske. Ovaj tim je dao najveći trud u sve. Tako veliko srce kao što je ovo, nitko nikada nije imao. Ovoj generaciji je samo nebo granica."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.