Rus ušao u polufinale Australian Opena, napisao poruku na kameru i izazvao skandal

Screenshot: Twitter

U KONKURENCIJI tenisača se do svog drugog polufinala na Grand Slam turnirima probio 26-godišnji Karen Hačanov (ATP - 20.), kojemu je 22-godišnji Amerikanac Sebastian Korda (ATP - 31.) predao meč u trenutku kad je bilo 7:6 (5), 6:3, 3:0 za Rusa. Korda se na predaju odlučio zbog bolova u desnom zglobu zapešća, zbog čega je tijekom meča dvaput zatražio liječničku pomoć.

Hačanov će za plasman u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednika dvoboja Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 4.) i Čeha Jirija Lehečke (ATP - 71.). Nakon meča, Hačanov se potpisao na jednu od kamera i izazvao međunarodni skandal. Ubrzo se oglasio Azerbajdžanski teniski savez, koji traži žestoku kaznu za Hačanova.

Hačanov je nakon meča na kameri ispisao poruku podrške regiji Gorski Karabah. Riječ je o regiji oko koje se godinama spore Azerbajdžan i Armenija. "Drži se, Gorski Karabah, nastavite vjerovati do kraja", napisao je Hačanov, koji je kasnije objasnio što je učinio: "Imam armenske korijene, ne želim komentirati ništa više od toga, samo sam želio poslati poruku svom narodu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.