UKRAJINA SPORT

Rušio je Dinamo i Real Madrid, a sad želi u Ukrajinu: "Tamo su mi djeca i unučad"

Foto: EPA

TRENER Šerifa iz Tiraspola Jurij Vernidub ima sezonu za pamćenje u europskim natjecanjima, ali njegovo raspoloženje upropastio je rat u rodnoj Ukrajini, gdje su mu ostali žena i djeca, kojima se sada želi pridružiti. Njegov Šerif je u izuzetno teškoj skupini Lige prvaka ove sezone osvojio treće mjesto ispred Šahtara iz Donjecka, a iza Intera i Real Madrida, kojeg je srušio na stadionu Santiago Bernabeu u Španjolskoj. Moldavski klub je na putu do Lige prvaka izbacio Dinamo Zagreb u play-offu.

"Moja obitelj je u Ukrajini. Želim da ih rat ne dotakne"

Šerif je svoj europski put završio u play-offu za osminu finala Europa lige, gdje je ispao od Brage nakon jedanaesteraca. Moldavci su u prvom susretu kod kuće pobijedili 2:0, ali nisu uspjeli sačuvati tu prednost. Ipak, Vernidub sada ne može razmišljati o tome. Njegovu Ukrajinu razara rat i on želi ući u zemlju iz koje se bježi, jer samo su ostali njegova žena i djeca.

"Rođen sam u Ukrajini, živim u Ukrajini i želim ostaviti nekoliko riječi podrške ljudima u Ukrajini, koji su u četvrtak doživjeli napad Rusije. Ponosan sam na ljude koji brane zemlju", rekao je i dodao:

"Imam ženu, dvoje djece, dvoje unučadi, braću i sestre, želim im zdravlje i da ih ovaj rat ne dotakne. Kad stignem u Moldaviju, tražit ću da odem svojoj obitelji, ako im treba moja pomoć, uvijek ću biti tu. Teško je govoriti u ovoj situaciji, ali hvala Bogu da su svi živi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.