Ruski UFC prvak optužen za varanje. Sad je primijećena i misteriozna rupica na veni

Foto: EPA-EFE

ISLAM MAHAČEV (31), UFC-ov prvak u lakoj kategoriji, prošlog je vikenda pobijedio australskog borca makedonskih korijena Alexandera Volkanovskog, što mu je bila prva obrana pojasa. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, a fanovi odluku smatraju upitnom jer je Volkanovski nanio više štete suparniku. Nakon meča dogodila se nova kontroverza kada je poznati novozelandski borac Dan Hooker optužio Mahačeva da je varao.

On je, navodi Hooker, angažirao medicinsku sestru koja mu je dala infuziju kako bi se brže oporavio od skidanja kilograma, što je zabranjeno prema UFC-ovim protokolima. Jedan tviteraš je objavio fotografiju uoči borbe, a na njoj se vidi kako Mahačev ima zaraslu ranu na ruci, i to baš na mjestu na koje se stavlja kanila za primanje infuzije. Spomenuti tviteraš je Rizvana Magomedova, menadžera dagestanskog borca, pitao što je to.

Magomedov je odgovorio kako se tu radi o obaveznom testiranju krvi koje je naredila australska komisija za MMA. Sve se dogodilo u srijedu uoči borbe, a medicinska sestra koju Hooker spominje, piše Magomedov, može potvrditi tu verziju priče.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.