hnl

S Cicinim Zagrebom je bio prvak: Želio sam u Hajduk, a politika me otjerala u Dinamo

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

VEDRAN JEŠE bio je jedan od ključnih igrača šampionske generacije Zagreba koja je 2002. osvojila naslov prvaka Hrvatske. S 40-godišnjim braničem razgovarali smo nakon Cicine smrti i evocirali smo uspomene na čudo koje se prije 19 godina dogodilo u Kranjčevićevoj.

Ješe je i dalje aktivan. Nosi dres trećeligaša Primorca iz Biograda na moru.

Dvije godine nakon povijesne titule sa Zagrebom Ješe je potpisao za Dinamo, no kako kaže, klub iz Maksimira mu nije bio želja, ali je zbog političkih pritisaka bio prisiljen obući plavi dres. Želio je Hajduk. Na koncu, samo se jednu sezonu zadržao na Maksimiru.

"Nakon Zagreba trebao sam ići u Hajduk umjesto Dinamo. Čak je bila bolja priča, politički sam morao u Dinamo, iz vrha je bilo naređeno. Hajduk je osvojio naslov, a ja sam završio u 'Ligi za bedaka'", otkrio je Ješe Čoviku s mora.

Tijekom podužeg intervjua Ješe je dobio pitanje koja mu je najveća neostvarena želja. Kao iz topa je ispalio: "Zaigrati za Hajduk."

''Žao mi je jako jer ja sam nekako, i kad sam igrao u Zagrebu, više volio i cijenio Hajduk. Ne volio, nego nekako mi je taj temperament odgovarao, to navijanje, ludilo, taj dio volim. Vjerojatno sam zato došao živjeti u Zadar jer meni taj temperament odgovara i to je jedna od sportskih neostvarenih želja, što nisam zaigrao pred punim Poljudom za Hajduk. Zanima me koliko bi me mogli vući, dignuti i koje bi bile moje krajnje mogućnosti", kazao je Ješe pa je komentirao stanje na Poljudu danas.

''Odem često gledati Hajduk kad su europske utakmice. Do kraja osmog, onda više ne idemo. Zbog njih mi je jako, jako žao što nemaju plan. OK, udruga, oni govore što je dobro, što nije. Sportska politika je najvažnija. Dovedi normalnog sportskog direktora, imaj zdrav financijski plan i probaj pogoditi s pojačanjima koja će tebi donijeti kvalitetu i kasnije novac. Njima trebaju tri pobjede u nizu da bude 35 tisuća ljudi. Pa daj dovedite tih pet igrača koji će često imati te pobjede'', kazao je bivši igrač Zagreba, Dinama, Intera iz Zaprešića, Thuna...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.