KRAJ FEDEREROVE KARIJERE

S Federerom je odigrao povijesni triler. Sad poručuje: Tko ga j*be

Foto: EPA

ROGER FEDERER (41), švicarski tenisač i jedan od najboljih ikad, objavio je kako je od jučer službeno u mirovini. Objavio je to na svom Instagram profilu na fotografiji oproštajnog pisma nakon veličanstvene karijere. Odigrat će još Laver Cup sljedećeg tjedna u Londonu.

Na ovu vijest našalio se američki tenisač Tennys Sandgren, koji je u četvrtfinalu Australian Opena 2020. s Federerom igrao spektakularan meč i bio nadomak pobjede. Tada je izgubio 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3 u jednom od najboljih teniskih trilera svih vremena.

"Jedan od najvećih šampiona svih vremena. Kakva je to legenda, stvarno ambasador ovog sporta. Privilegiran sam što sam imao bitke s njim. Također, tko ga jebe", u šali je napisao Amerikanac i izazvao oduševljenje teniskih fanova.

Federerovi uspjesi

Švicarski tenisač u karijeri je osvojio ukupno 103 turnira u singlu, od toga 20 Grand Slamova, 28 Masters 1000 turnira te šest ATP finala. Po broju osvojenih Grand Slam turnira treći je tenisač u povijesti, iza Rafaela Nadala (22) i Novaka Đokovića (21).

Jedini je u povijesti osvojio US Open pet puta zaredom (od 2004. do 2008. godine), a drži i rekord od ukupno 71 osvojenog turnira na tvrdim podlogama. Osam puta je osvojio Wimbledon, šest puta Australian Open, pet puta US Open i jednom Roland Garros.