Sainz nakon F1 kaosa u Melbourneu: Najnepravednija kazna koju sam vidio u životu

Foto: Profimedia

NIZOZEMAC Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je na Velikoj nagradi Australije u Formuli 1, voženoj na stazi Albert Park u Melbourneu. Iza svjetskog prvaka na postolje su se smjestili Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) i Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin). Utrka je završila nakon tri ponovljena starta i u općem kaosu u posljednjim krugovima. 

Verstappenu je to bila 37. pobjeda u karijeri, a time je samo četiri pobjede udaljen od legendarnog Brazilca Ayrtona Senne na petom mjestu vječne liste. Uz to, ovaj 25-godišnjak već ima 80 plasmana među prva tri.

Vodstvo utrke u Melbourneu imalo je puno posla i odlučilo je dva puta označiti crvenu zastavu i tri puta ponoviti start. Samo dva kruga do kraja utrke dogodile su se brojne nesreće, što je rezultiralo poništenjem starta i poretka nakon 56 krugova između vozača koji su izbjegli sve nesreće.

Sainz: Nedopustivo!

Na kraju utrke najtužniji i bijesan bio je vozač Ferrarija, Španjolac Carlos Sainz, koji je imao četvrto vrijeme utrke, a završio je na 12. mjestu jer je bio kažnjen s pet sekundi. Vodstvo utrke zaključilo je da je imao dovoljno prilika da izbjegne udarac u bolid Fernanda Alonsa.

"Jesam li zaslužio ostati bez bodova? Ne! Ne! To je nedopustivo! Direktor utrke mora razgovarati sa mnom o tome. Kazna je prestroga, to je najnepravednija kazna koju sam vidio u životu. Mislim da ne trebam ništa više reći, ne osjećam se dobro", rekao je Sainz nakon utrke.

Alonso: Imam osjećaj da je kazna prestroga

Djelomično se s njim složio i Alonso: "Nisam znao tko me dirao u tom trenutku. Mislim da je kazna prestroga, ne udaramo se namjerno. To je dio utrke. Nisam pažljivo pregledao usporenu snimku, ali imam osjećaj da je kazna prestroga."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAOS NA KRAJU UTRKE