Šakama je spašavao svoju obitelj na tribinama. Sad mu prijeti duga suspenzija

Foto: EPA

JUŽNOAMERIČKI nogometni savez (CONMEBOL) otvorio je istragu zbog neprihvatljivih scena iz polufinalne utakmice Copa Americe u kojoj su igrali Urugvaj i Kolumbija (pobjeda Kolumbije 1:0), a koju su obilježile scene tučnjave igrača s navijačima. Naglašenu ulogu u toj tučnjavi imao je napadač Liverpoola i urugvajske reprezentacije Darwin Nunez.

On je, podsjetimo, bio jedan od igrača čiju su obitelj, pisali su urugvajski mediji, na tribinama maltretirali navijači kolumbijske reprezentacije. Nakon što je vidio što se događa, Nunez je krenuo po svoju obitelj kako bi je odveo na sigurno. Na tom putu primao je i zadavao udarce navijačima koji su ga htjeli zaustaviti.

CONMEBOL: Neće se tolerirati radnje koje ocrnjuju nogometno slavlje

CONMEBOL je zbog scena nasilja otvorio istragu da bi "sagledao slijed događaja i odgovornosti umiješanih u nasilne radnje koje su se dogodile na kraju utakmice između reprezentacija Urugvaja i Kolumbije", navodi se u priopćenju.

"Želimo još jednom naglasiti i upozoriti da se neće tolerirati nikakva radnja koja bi ocrnila ovo globalno nogometno slavlje, koje uključuje i igrače i navijače na stadionu, a koje će pratiti stotine milijuna gledatelja diljem svijeta. Nedopustivo je da ovakav incident pretvara strast u nasilje. Stoga se neće tolerirati ponašanje koje šteti sportskom natjecanju i najljepšem spektaklu na svijetu, koji pripada cijeloj nogometnoj obitelji", dodaje se.

Nunez je nakon utakmice snimljen kako nosi i umiruje sina, nakon što ga je izvukao s tribina. Svjetski mediji pišu da mu zbog tučnjave prijeti duga suspenzija. U finalu Copa Americe igrat će Argentina i Kolumbija, dok će Urugvaj protiv Kanade igrati za treće mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.