Salihamidžić je potjeran iz Bayerna zbog ultimatuma koji je postavila legenda kluba

Foto: EPA

HASAN SALIHAMIDŽIĆ je prošlog vikenda dobio otkaz na mjestu sportskog direktora minhenskog Bayerna nakon šest godina, a njemački Sport1 je detaljno opisao sve njegove pogreške, ali i "kap koja je prelila čašu". Prema ovom njemačkom mediju, čelnici Bayerna zamjerili su Salihamidžiću odnos prema trenerima tijekom posljednje dvije godine.

Prvo je došlo do narušenih odnosa s Hansijem Flickom, kojeg je Salihamidžić mjesecima "zavlačio" obećavajući mu velika pojačanja. Međutim, nakon što Bayern nije doveo Tima Wernera, Kaija Havertza, Calluma Hudson-Odoija i Sergina Desta, Flick je odlučio napustiti klub i preuzeti reprezentaciju Njemačke.

Nije mogao s trenerima

Nakon Flickova odlaska, Salihamidžić je imenovao Juliana Nagelsmanna kao njegovog nasljednika, ali i ta suradnja je "pukla" u ožujku ove godine nakon što su iz svlačionice Bayerna počele curiti informacije u javnost.

Thomas Tuchel je preuzeo ekipu i odveo Bayern do 11. uzastopne titule prvaka. Neposredno nakon što su igrači bavarskog kluba proslavili naslov, stigla je obavijest da je Salihamidžić razriješen dužnosti.

Potjeran je zbog ultimatuma

No, odluka o rastanku sa Salihamidžićem nije donesena preko noći. Otkaz se pripremao već nekoliko mjeseci, a ključna osoba u cijeloj priči bio je legenda Karl-Heinz Rummenigge, koji ga je i postavio na poziciju sportskog direktora.

Rummenigge je obnašao funkciju predsjednika Bayerna 2017. godine, a iz kluba je otišao u srpnju 2021. Ipak, svo vrijeme je radio na povratku u Bayern, a prilika mu se ukazala na kraju ove sezone. Predsjednik Bayerna Herbert Hainer ponudio mu je mjesto u Nadzornom odboru sredinom travnja, a Rummenigge je bio jasan - prihvatit će tu poziciju samo ako Salihamidžić dobije otkaz.

Na kraju je Salihamidžić smijenjen, a Rummenigge je imenovan članom Nadzornog odbora Bayerna, započinjući tako novu eru ovog bavarskog giganta.