Šamaranje je novi sport. Uključen je i UFC, a fanovi su šokirani zaradom boraca

Foto: Screenshot Power Slap Youtube

SVIJET borilačkih sportova oduvijek je naginjao novim, nekonvencionalnim i pomalo ludim idejama, bez obzira na to radi li se o cirkus-borbama u kojima se uparuju protivnici bez ikakvog smisla ili o kreiranju sasvim novih sportova s novim pravilima. Jedan od najčudnijih na listi je - šamaranje.

Riječ je o disciplini koja je već desetak godina relativno popularna, a slavu je stekla u europskoj perjanici apsurda kada je riječ o borilačkim sportovima, Poljskoj. Međutim, odnedavno je u šamaranje ušao kapital, i to onaj najozbiljniji. Alfa i omega UFC-a Dana White je u sklopu najveće svjetske MMA organizacije kreirao i Power slap, nove lige u šamaranju.

White nudi crkavicu

Bivši UFC-ov borac Eric Spicely je na svojem Twitteru otkrio kako je dobio poziv od lige da se natječe, ali ga je jako obeshrabrio obećani honorar. Naime, za sudjelovanje bi dobio svega dvije tisuće dolara te još toliko u slučaju pobjede..

Fanovi većinom smatraju da je riječ o sramotnoj cifri za sport koji može ostaviti ozbiljne posljedice. White je i u UFC-u poznat kao čovjek koji jako pazi s novcem. Često naglašava kako je racionalno trošenje bio jedan od glavnih razloga opstanka UFC-a, ali ovakav novac će teško privući nova imena i popularizirati šamaranje.