Samo jedan igrač je vjerniji Realu od Luke Modrića

Foto: EPA

CIES Football Observatory je istraživačka grupa unutar Međunarodnog centra za sportske studije smještenog u Neuchatelu, u Švicarskoj. CIES je specijaliziran za statističku analizu nogometa i na tjednoj bazi donosi zanimljive podatke o igračima, klubovima i reprezentacijama. Ovaj tjedan su objavili popis igrača koji su trenutno najduže odani istom klubu u ligama petice prema broju sezona koje su neprekidno tamo proveli.

Popis predvode dva Nijemca - Thomas Muller koji trenutno igra svoju 16. sezonu u nizu za Bayern i Tony Jantschke koji je jednako toliko dugo član Borussije Monchengladbach. Sezonu manje su u svom klubu trenutno Iker Munian i Óscar de Marcos koji obojica nastupaju za baskijski ponos Athletico Bilbao te Koke koji igra za Atletico Madrid.

Samo je Nacho Fernandez duže od Modrića u Realu

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) dijeli 12. mjesto na ovoj tablici te igra svoju 12. sezonu za Real Madrid. Od svih igrača u klubu, duže od njega igra samo Nacho Fernandez koji je u Kraljevskom klubu godinu i pol dana duže od Modrića. Prema podacima Transfermarkta, Modrić je za Real odigrao 515 utakmica što ga smješta na 15. mjesto među svim igračima u povijesti kluba, a od stranaca više nastupa od njega imaju samo Roberto Carlos (527), Marcelo (546) i Karim Benzema (648).

Istaknimo i da je Modrić drugi najstariji strijelac u povijesti Real Madrida. On je prošlog prosinca zabio protiv Villarreala zabio u pobjedi 4:1 te je u tom trenutku imao 38 godina, 3 mjeseca i 8 dana. Modrić će gotovo sigurno napustiti Real na kraju sezone, ali do kraja svog mandata ima priliku i postati najstariji strijelac u povijesti kluba te time srušiti rekord Ferenca Puškaša koji stoji netaknut od 1965. godine. Puškaš je zabio sa 38 godina, 7 mjeseci i 19 dana što znači da će Modrić srušiti rekord ako zabije gol nakon 29. travnja ove godine.