Samovojska: Modriću se dogodila stvar koja mu se ne sviđa i koju će zapamtiti

Foto: EPA, Screenshot: HRT

REAL MADRID u utorak je na gostovanju pobijedio Union Berlin 3:2 u posljednjem, šestom kolu skupine C Lige prvaka. Real je ranije bio osigurao prvo mjesto i plasman u osminu finala Lige prvaka, dok se momčad trenera Nenada Bjelice borila za treće mjesto, koje bi ju odvelo u nokaut-fazu Europa lige. Međutim, Union nije uspio te na proljeće neće igrati u europskim natjecanjima.

Union je vodio na poluvremenu zahvaljujući pogotku Kevina Vollanda u prvoj minuti sudačke nadoknade. Par trenutaka ranije Luka Modrić (38) promašio je kazneni udarac za madridski sastav. O tome je u srijedu govorio stručni komentator HRT-a Antun Samovojska. 

"U utakmici se dogodilo svašta. Dogodila se jedna stvar koja se Modriću neće svidjeti i koju će zapamtiti, a to je kazneni udarac iz kojeg nije postigao pogodak. Bio je vrlo važan jer bi to bio rekord - Modrić bi postao najstariji igrač koji je za Real zabio gol u Ligi prvaka", izjavio je Samovojska.

Peti neiskorišteni penal u Modrićevoj karijeri

Modrićev udarac obranio je Unionov golman Frederik Ronnow. Kapetanu hrvatske reprezentacije ovo je bio peti neiskorišteni penal u karijeri. S druge strane, prema podacima Transfermarkta, realizirao ih je 22.

Prethodno je tri od četiri penala promašio igrajući za hrvatsku reprezentaciju. U listopadu 2008. protiv Andore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., zatim u produžetku osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. protiv Danske, pa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Cipra i onda ove godine na Svjetskom klupskom prvenstvu protiv Al Ahlyja.

Dramatična završnica utakmice Uniona i Reala

Real je u drugom poluvremenu s dva gola Joselua preokrenuo rezultat. Alex Kral je u 86. minuti zabio za 2:2 i činilo se da će svakome pripasti po bod. No tu nije bio kraj golovima u Berlinu. Real je opet zabio u 89. minuti preko Danija Ceballosa, koji je pogodio za konačnih 3:2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.