Sandro Sukno briljira u Italiji. U dvije godine osvojio sve što je mogao

Foto: EPA

TALIJANSKI vaterpolski velikan Pro Recco u ponedjeljak je upisao još jednu pobjedu. U prvenstvu je pobijedio De Akker uvjerljivo, rezultatom 17:7. Produljio je tako trener Sandro Sukno niz pobjeda koji je započeo u ožujku ove godine. De Akker mu je bio 32. pobjeda u tom nizu. 

Jedan od najboljih vaterpolista u hrvatskoj povijesti od lipnja 2021. godine sjajno vodi talijansku momčad, koja je trenutno dominantna sila u europskom vaterpolu. Proteklog proljeća Pro Recco je osvojio drugi naslov prvaka Europe zaredom, pobijedivši u finalu momčad Novog Beograda. Bio je to za Talijane 11. naslov prvaka Europe ukupno, što je rekord.

Stroj za rušenje rekorda

Za Sukna je to bio samo još jedan dan u uredu jer Pro Recco zasad vodi bez neuspjeha. Osvojio je i dva naslova prvaka Italije, dva talijanska kupa te tri kontinentalna superkupa. U finalu tog posljednjeg superkupa pobijedio je Vasas s uvjerljivih 18:10.

Pro Recco tako je oborio još jedan rekord i postao prvi klub koji je osvojio tri kontinentalna superkupa zaredom. Sukno je osvojio sva natjecanja u koja je ušao s ovim klubom i ne izgleda kao da misli stati. Niza od 32 pobjede u svim natjecanjima svi se protivnici trebaju bojati. Posljednja momčad koja je uspjela pobijediti ovaj Suknov stroj je Barceloneta, još u ožujku ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.