Vaterpolo

Sandro Sukno: Ostali igrači nisu ni blizu Bijača. Bez njega ne bi igrali nokaut-fazu

Foto: PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija u Splitu je postala prvak Europe nakon što je u finalu s 10:9 svladala branitelje naslova Mađare. To je prva titula kontinentalnog prvaka za Hrvatsku nakon 2010. godine, kada se u Zagrebu na krov Europe popela generacija predvođena legendarnim Ratkom Rudićem. 

Jedan od ključnih igrača te generacije bio je Sandro Sukno, sadašnji trener talijanskog giganta Pro Recca. Sukno je kao igrač s reprezentacijom Hrvatske osvojio olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, a ovog ljeta postao je i klupski prvak Europe u trenerskoj ulozi.

Na dan finala Europskog prvenstva u Splitu Sukno je u ulozi navijača došao podržati reprezentaciju u splitsku Spaladium Arenu, a tom je prigodom dao izjavu za emisiju dubrovačke Libertas TV u kojoj se osvrnuo na, po njegovom mišljenju, ključnog igrača šampionske reprezentacije:

"Ne bih posebno izdvajao mlade igrače, koji se sigurno svi trude, ali najveću razliku radi golman Marko Bijač, ovi drugi nisu ni blizu njemu. Trude se, ali bez Bijača mi ne bismo bili ni u nokaut-fazi."