ATLETIKA

Sara Kolak srušila rekord star 19 godina: "Ostajem zauvijek šašava"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

OLIMPIJSKA pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak ostvarila je svoju prvu pobjedu na IAAF World Challenge mitingu u Zagrebu i pritom postavila novi rekord mitinga sa 66,42 metra.

To je ujedno Sarin najbolji rezultat u ovoj sezoni postignut na prvom natjecanju na kojem ju je vodio njezin novi trener, legendarni norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen.

"Cilj je bio prva tri hica što bolje odraditi. Htjela sam da mi se neki detalji na kojima sam radila poklope i uspjelo mi je. Drago mi je da sam ušla u prvi hitac opušteno jer bi mi prije prvi uvijek bio banana. Ovog sam stvarno pogodila. Jako sam zadovoljna. Publika je bila fenomenalna, ponijeli su me. Drago mi je da se ovo dogodilo na domaćem terenu, odličan rezultat pred Dohu. Čekaju nas tri tjedna priprema i sve misli su na Dohi", rekla je Sara Kolak nakon što je dva puta rušila isti rekord.

U Riju si osvojila zlato kao anonimka, a u Tokio dolaziš kao olimpijska pobjednica. Kakva je razlika?

"Najteže je ostati isti, poslije svakog velikog rezultata ostati ista osoba koja si bila i prije. Trudim se da ostanem ista, još bolje - šašava. Želim biti Sara koja uživa u bacanju i da se ne opterećujem drugim stvarima."

Kolak je imala prva tri hica preko 60 metara (65,82 i 61,51), a najduži (66,42) je duži od hica kojim je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Janeiru 2016. godine.

Kolak je na Mladosti slavila ispred Kanađanke Elizabeth Gleadle (63,77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60,91 m) i Slovenke Martine Ratej (60,50 m).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.