hnl

Saša Pavličić: Livaja i Subašić nisu kažnjeni samo zbog "Mrzim Dinamo, srpsko ime to"

MARKO LIVAJA i Danijel Subašić kažnjeni su zbog pjevanja neprimjerenih pjesama nakon pobjede protiv Dinama u derbiju na Maksimiru.

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer odredio je da Livaja mora platiti 35, a Subašić 20 tisuća kuna. Obojica su prošli bez suspenzije i zabrane igranja utakmica HNL-a.

Podsjetimo, prije dva tjedna, nakon pobjede Hajduka na Maksimiru protiv Dinama 2:0 u derbiju 18. kola HNL-a, Hajdukovi navijači su igrače dočekali ispred Poljuda po povratku u Split. Na ramenima navijača Livaja je pjevao: "Mrzim Dinamo, srpsko ime to." Snimka se pojavila na jednom portalu i ubrzo se proširila društvenim mrežama i ostalim medijima.

Dan kasnije na društvenim mrežama počela je kružiti nova snimka na kojoj Livaja i još jedan slavni nogometaš pjevaju spomenutu pjesmu na drugoj lokaciji. Iako vrijeme i mjesto kada je nastala nisu bili poznati, na njoj se jasno vidi i čuje kako Livaja i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Subašić u noćnom klubu pjevaju "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", a nakon toga i onu: "I Purgera i Riječana i šakama i nogama i bocama i letvama, sve za našeg Hajduka."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU LIVAJE I SUBAŠIĆA

Je li kazna Subašiću i Livaji primjerena, pitali smo bivšeg disciplinskog suca HNL-a Sašu Pavličića Bekića.

Livaja i Subašić nisu kažnjeni samo zbog pjevanja ''Mrzim Dinamo, srpsko ime to'' već i zbog poziva na nasilje

''Na temelju onog što sam vidio u medijima Klakočer je novčano kaznio dvojicu igrača Hajduka, ali bez uvida u spise predmeta, bilo kakvo analiziranje i komentiranje te kazne je nemoguće. Disciplinski sudac je smatrao da je novčana kazna dovoljna, a iza njegove odluke vjerojatno stoji HNS. Nezadovoljna stranka uvijek ima pravo podnijeti žalbu disciplinskom tijelu'', rekao nam je Pavličić Bekić pa je objasnio zbog čega su točno Livaja i Subašić kažnjeni:

''Ono što je po meni totalno krivo je tumačenje da su Livaja i Subašić kažnjeni zbog pjesme 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'. Kažnjeni su zbog poziva na nasilje, a to je onaj dio kad pjevaju 'I Purgera i Riječana i šakama i nogama i bocama i letvama, sve za našeg Hajduka'. No, ponavljam, bez uvida u spise i obrazloženje predmeta ne mogu dati konkretan odgovor. Pretpostavljam da je kazna izrečena na temelju obje pjesme, a ne samo zbog 'Mrzim Dinamo, srpsko ime to'. Ne mogu reći kakvu bih ja kaznu donio kad spise nisam vidio. Vidio sam snimku i vidio sam medijske napise. No, nismo vidjeli prijavu, nismo vidjeli za što ih se točno tereti. Ne možemo donijeti odluku samo na temelju onog što smo vidjeli u medijima'', rekao nam je bivši disciplinski sudac HNL-a.