Sastav za rušenje Danske: Dalić ima samo jednu dvojbu

Foto: Index

ZLATKO DALIĆ uoči nove najvažnije utakmice ove generacije, osmine finala SP-a protiv Danske, ostao je dosljedan i nije izrecitirao početni sastav.

>>> Kako pobijediti Dansku? 

No očekuje se da će na teren poslati istu momčad koja je upisala veličanstvenu pobjedu protiv Argentine o kojoj još mnogi pričaju.

Dalić i Modrić bili su jako emotivni na posljednjoj press konferenciji pred utakmicu. Posebno Dalić, koji je kazao da će ovo razdoblje s Hrvatskom, bez obzira na rezultat u nokautu, pamtiti kao najsretnije i najveće u karijeri.

Hrvatska je opet na istom stadionu u Nižnjem Novgorodu, ovaj put u borbi da uđe među osam najboljih ekipa svijeta.

Jedina Dalićeva dvojba je hoće li od prve minute zaigrati Marcelo Brozović, koji je u paru s Rakitićem pobijedio Lea Messija, ili Milan Badelj, koji je oduševio igrom i borbom protiv Islanda. 

Hrvatska bi tako trebala zaigrati u sastavu: Danijel Subašić – Šime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinić – Ivan Rakitić, Milan Badelj (Marcelo Brozović) – Ante Rebić, Luka Modrić, Ivan Perišić – Mario Mandžukić.

Čak osam Dalićevih igrača ima žuti karton: Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ante Rebić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Tin Jedvaj. Ako netko od njih zaradi novu opomenu, propustit će moguće četvrtfinale u Sočiju. No ništa im ne može narušiti atmosferu. 

Na Crnom moru čekat će ih pobjednik susreta Španjolska – Rusija.

Prema najavama danskih medija nakon treninga u Novgorodu, izbornik Age Hareide će protiv Hrvatske na teren poslati sastav: Kasper Schmeichel – Jens Stryger Larsen, Andreas Christensen, Simon Kjaer, Henrik Dalsgaard – Lasse Schone, Thomas Delaney – Pione Sisto, Christian Eriksen, Yussuf Yurary Poulsen – Nicolai Jorgensen.

Hrvatska je jučer odradila posljednji trening prije utakmice s Danskom. Dalić i igrači nisu trenirali, kao što je uobičajeno, na glavnom terenu, već na pomoćnom kako bi se travnjak Nižnji Novgorod Arene sačuvao u što boljem stanju za utakmicu.

Bit će to već peta utakmica na tom stadionu u posljednjih 12 dana, a igrat će se i jedan dvoboj četvrtfinala. Na glavni teren nisu izlazili ni Danci, hoće li se to pokazati kao prednost jer smo u Nižnjem Novgorodu već igrali protiv Argentine, a Danci nisu, vidjet ćemo večeras.

“Prvi put se ovaj stadion pokazao sretnim, nadam se kako će to biti i u drugoj utakmici”, kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Igrači nisu morali daleko putovati na trening jer se pomoćni teren Meschera nalazi u sportskom kompleksu neposredno uz Arenu.

Rakitić najavio dvoboj s Danskom Hrvatska se priprema za Dansku Predstavljanje reprezentacija: Danska

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.