Saudijski klub ispisao povijest nogometa. Ekipu predvodi srpski tandem

Foto: EPA

SAUDIJSKI Al-Hilal u četvrtak je u Azijskoj ligi prvaka bio bolji od suparnika iz domaćeg prvenstva i aktualnog saudijskog prvaka Al-Ittihada 2:0. Al-Hilal, koji s klupe vodi Portugalac i bivši strateg Benfice Jorge Jesus, tako je došao do čak 28. pobjede u nizu.

To je najdulji pobjednički niz neke ekipe u povijesti muškog nogometa. Al-Hilal je tako srušio rekord koji je dosad držao velški klub The New Saints, koji je došao do 27 uzastopnih pobjeda 2017. godine. Prije toga rekord je držao Ajax s nizom od 26 pobjeda iz 1972. godine.

Ekipu predvode Srbi

"Svi u klubu oduševljeni su što smo ispisali povijest svjetskog nogometa i pobijedili 28 puta u nizu. To je zaista nevjerojatno postignuće i želim zahvaliti svima koji su dali doprinos ovom rekordu", izjavio je Jesus.

Prema podacima Sofa Scorea, najbolji igrači Jesusove ekipe ove sezone su saudijski reprezentativac Salem Al-Dawsari, igrač koji je na Svjetskom prvenstvu srušio Argentinu, zatim Srbin Sergej Milinković-Savić i brazilski krilni napadač Malcom. Najbolji strijelac ekipe je Srbin Aleksandar Mitrović s 20 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.