REGIJA

Savić u majici sa slovom Z pored vođe Delija: "Sretan vam dan pobjede nad fašizmom"

Foto: Screenshot (Telegraf)

SLAVNI vođa Delija Zoran Timić održao je promociju svoje knjige Mogu li i ja s vama da razbijam voz na Marakani uz prisustvo brojnih legendi Crvene zvezde, piše Telegraf. Pored Dragana Džajića i Vladimira Petrovića Pižona pojavio se i Dule Savić.

Došao je u majici koja na prsima ima slovo Z, koje predstavlja znak podrške Rusiji, koja je više od dva mjeseca u oružanom sukobu s Ukrajinom. Slovo Z može se vidjeti na ruskim vozilima i tenkovima.

Savić je krenuo u govor čestitanjem pobjede nad fašizmom pa ispalio: "Dragi zvezdaši, želim vam čestitati veliki dan pobjede nad fašizmom, u kojem su Srbi, Rusi, Bjelorusi i onaj pravoslavni dio Ukrajine dali najveći doprinos i podnijeli najveće žrtve."

Već je ranije pozirao u sličnoj majici

Savić je krajem ožujka također pozirao u sličnoj majici. Savić, koji je u prošlosti imao brojne nacionalističke ispade, ranije je poručio da će Rusija u ovom ratu pobijediti. "Tko zna što će sve ispasti, ali znam da će Rusija na kraju sigurno pobijediti i da će ovaj odvratni, truli Zapad doživjeti poraz. Nažalost, mnogo nevinih ljudi je stradalo i život izgubilo, ali mislim da će se svijet poslije svega otrijezniti i opametiti."

Savić je za Crvenu zvezdu odigrao više od 400 utakmica, a s 19 godina je 1975. godine debitirao za Jugoslaviju.