Scholes otkrio tko je za njega najveći promašaj Uniteda: To u životu nisam vidio

Foto: Profimedia

PAUL SCHOLES je imenovao igrača koji je za njega najgori nogometaš koji je ikad potpisao za Manchester United. Za ikonu kluba s Old Trafforda, veznjaka s više od 700 nastupa za klub i 25 osvojenih trofeja, među kojima i čak 11 u Premier ligi, to je australski golman hrvatskih korijena Mark Bosnich.

Debatirajući s Liverpoolovom legendom Jamiejem Carragherom i novinarom Davidom Ornsteinom, Scholes je istaknuo igrače za koje smatra da su u odnosu na uložen novac bili najbolji Unitedovi transferi, a onda rekao što misli i tko je na drugoj strani tog spektra. Wayne Rooney i Eric Cantona dobili su pohvale od Scholesa, dok je javnu kritiku od njega dobio Mark Bosnich.

Sin oca Hrvata, koji je 1959. preselio u Australiju, i majke rođene u Australiji, inače kćeri hrvatskih roditelja, karijeru je započeo u Manchester Unitedu 1990. i nakon jedne sezone napustio je klub. Na Old Trafford se vratio 1999., kao zamjena za Petersa Schmeichela.

Scholes: Bio je jako neprofesionalan

"Morali smo zamijeniti Schmeichela, znali smo da će to biti teško. Mark Bosnich je bio dobar vratar Aston Ville. Došao je k nama i bio je jako neprofesionalan. Iskreno, to je bilo smiješno. Vježbe šutiranja obično traju 15-20 minuta. On je bio umoran nakon tri udarca. Nisam ni znao da ne zna pucati. U životu to nisam vidio", rekao je Scholes i dodao:

"Prvu utakmicu igrali smo na gostovanju kod Evertona. Nije uspio ispucati loptu ni do centra. Dan je bio savršen, bez vjetra. Razočaravajuće. Istina je da je Anthony skupo plaćen, ali za mene je najgori Bosnich."

Bosnich je za United branio u 38 utakmica s prosjekom od jednog primljenog gola po susretu. Petnaest puta sačuvao je mrežu netaknutom, a s tim klubom slavio je titulu u Premier ligi u sezoni 1999./2000., kao i naslov u Interkontinentalnom kupu 1999. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.