croatia rally

Šef Croatia Rallyja: Ogier se ponio neprihvatljivo, a policija je bila sjajna

Foto: Croatia Rally

FRANCUZ Sebastien Ogier bio je glavna sportska tema u hrvatskim medijima u zadnja dva dana.

Aktualni svjetski prvak je u dramatičnom finišu došao do pobjede na Croatia Rallyju, ali je tijekom čitave nedjelje bio udarna vijest zbog prometne nesreće koju je uzrokovao ujutro prije utrke. Ogier je krenuo s Velesajma prema Bliznecu te se na Aveniji Dubrovnik nepropisno prestrojio i tako oduzeo prednost vozaču osobnog automobila.

Nitko nije bio ozlijeđen, ali je Ogier napravio incident kad je došla policija. S vozačem BMW-a je izmijenio podatke, a na mjesto događaja došao je i predstavnik njegove momčadi Toyota Gazoo Racing. On je u koordinaciji s kontrolom relija dogovorio s policajcima da Ogiera puste pa da očevid dovrše nakon utrke, no Francuz je nakon toga opasnim manevrom umalo udario policajca koji nije bio obaviješten da Ogier može ići.

Francuz se na kraju na društvenim mrežama ispričao i rekao da je problem bila jezična barijera, a nakon nesreće je na putu do Blizneca prošao kroz crveno za što je dobio 3000 kuna kazne i oduzeta mu je vozačka dozvola na području Hrvatske. Svjetska automobilistička federacija kaznila je Ogiera s 5000 eura i suspenzijom na sljedećem reliju, a o čitavom događaju danas se oglasio i Hrvatski auto i karting savez (HAKS).

HAKS osudio Ogierovo ponašanje

Kako stoji u službenom priopćenju, s Ogierom su u PP Lučko stigli predsjednik HAKS-a Davorin Štetner i Jari-Matti Latvala, šef Ogierova tima. U Lučkom su se sastali s Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije i dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće. Uputili su im duboke isprike i stavili se na raspolaganje za sve policijske akcije koje promiču sigurnost u prometu.

 

“Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo. Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyote Gazoo Racinga Jari-Matti Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima", kazao je Štetner.

Štetner, Latvala i Ogier susreli su se s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći. Njemu je Toyota Gazoo Racing zajamčio da će snositi troškove popravka koje mu eventualno neće pokriti osiguravajuća kuća, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.