LIGA PRVAKA

Šef Napolija: Liga prvaka nema smisla. Monotona je, a čak je i ona himna dosadila

Foto: Getty Images/Guliver Image

VLASNIK Napolija Aurelio De Laurentiis gostovao je na lokalnoj radio postaji te je u dugom razgovoru kritizirao talijansku vladu, ali i Uefu.

De Laurentiis je poznat kao iznimno ekscentričan lik, bez dlake na jeziku, koji se nikad nije libio ulaziti u sukobe bilo s kim. Ranije je kritizirao gradske vlasti Napolija što nikad nisu uložile ni centa u njihov stadion, a sad je otvorio novi sukob sa svima s kojima se ne slaže.

"Ima li smisla da se talijansko prvenstvo igra u ovakvom obliku? Ako navijači moraju držati distancu na tribinama ili ne smiju ni doći, kako onda nogometaši mogu ulaziti u duele na terenu? I sad klubovi moraju trošiti novac na testiranja i sve te procedure jer imamo nesposobnu i neodgovornu vladu koja ne može donijeti nikakvu razumnu odluku", rekao je De Laurentiis pa se okrenuo europskom nogometu.

"Ako se neki igrač s reprezentativnih akcija vrati zaražen, znate li koliko klubova će tužiti Uefu zbog toga? Pohlepni su i nije ih briga što će možda ugroziti živote nekih ljudi. Ovi ljudi koji sjede u Uefi su potpuno nesposobni i da imaju imalo srama sami bi odstupili. Uvedu financijski fair-play, nijedan klub ga se ne pridržava i nitko nije kažnjen kako bi trebao biti. Svi peru ruke i kao da se njih to ne tiče. Uefu moraju preuzeti klubovi. Liga prvaka i Europa liga isto više nemaju smisla. Dosadili su s tim natjecanjima i bogu i vragu, čak je i ona himna naporna. Staromodna je i dosadna, to se sve mora promijeniti. Djecu više uopće ne zanima Liga prvaka i to nije stvar godina nego kulture natjecanja", rekao je De Laurentiis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.