Senzacija nad senzacijama: Đoković u Monte Carlu izgubio od 55. tenisača svijeta

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ ispao je u drugom kolu Mastersa u Monte Carlu! Pobijedio ga je Čeh Jiri Vesely sa 6:4, 2:6, 6:4.

Đokoviću se ovakav poraz nije dogodio šest godina: "Idem na dugi odmor"

Vesely, 55. tenisač svijeta kojeg je Borna Ćorić pobijedio u dva seta prošlog tjedna, odigrao je meč karijere i zasluženo slavio protiv svjetskog broja 1.
 
Od početka meča vidjelo se da Đokovića čeka puno teži zadatak od očekivanog, budući da je Vesely "crtao po terenu". Zahvaljujući takvoj igri, breakom kod 4:4, slomio je suparnika i osvojio prvi set. 
 
Sa sjajnom igrom nastavio je do sredine drugog seta, ali je tada pao i dopustio Đokoviću osvajanje četiri gema zaredom za treći set kojeg su obojica otvorili s po jednim breakom. 
 
Vesely uvjerljiv u odlučujućem setu
 
Treći gem trećeg seta pokazao se odlučujućim jer je u njemu Vesely napravio break kojeg nije ispustio do kraja meča. Mogao je slaviti i ranije, ali je kod 3:5 propustio meč-loptu na servis Đokovića. Ipak, u sljedećem gemu je bez problema odservirao za pobjedu karijere.
 
 
Ovo se Đokoviću nije dogodilo čak šest godina
 
Đoković, branitelj naslova u Monte Carlu, u svom prvom ovosezonskom meču na zemlji doživio je poraz, a ujedno mu je to prvi poraz u prvom meču na jednom turniru još od Madrida 2013. godine kada ga je iznenadio Grigor Dimitrov. Ovo mu je tek drugi poraz u 2016. godini nakon što je u Dubaiju predao Felicianu Lopezu zbog problema s okom.
 
Vesely je i najniže rangirani suparnik od kojeg je Đoković izgubio u posljednjih šest godina.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.