SENZACIJA Nevjerojatni rukometaši Dubrave u zadnjoj sekundi nadoknadili -9 iz Mađarske i prošli dalje

Foto: RK Dubrava

NEVJEROJATAN pothvat ostvarili su ove subote rukometaši Dubrave. Prvu utakmicu 2. pretkola Kupa EHF-a izgubili su u Mađarskoj protiv Csurgoija 33:24 i nitko im nije davao nikakve izglede u uzvratu.

Mađari su bili veliki favoriti i prije prvog susreta, a Dubravi je u uzvratu trebala pobjeda od deset razlike (ili devet uz veći broj golova u gostima) koju praktički nitko nije očekivao.

Nitko, osim hrabre momčadi Zorana Mlinarića koja je u subotu kreirala jednu od većih senzacija u povijesti hrvatskog klupskog rukometa. Dubrava je u infarktnoj završnici slavila 36:26, a gol koji ih je odveo u završno 3. pretkolo zabili su u zadnjim sekundama iz prekrasnog cepelina.

Da je ostalo 35:26, odnosno devet razlike kao u prvoj utakmici, Mađari bi prošli zbog više golova u gostima. Na poluvremenu su Zagrepčani vodili samo 14:12 da bi fantastičnom igrom u nastavku potpuno razbili Csurgoi i došli na prag plasmana u skupine Kupa EHF-a, a protivnika će saznati sutra u 11 sati kad će se u Beču održati ždrijeb.

Potencijalni protivnici Dubravi su, između ostalih, Frisch Auf Göppingen, koji su osvojili zadnja dva Kupa EHF-a, Füchse Berlin, Magdeburg, Esbjerg, La Rioja, BM Granollers...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.